fredag, 28 oktober 2016 18:42

Enda mer omtalt i Sverige

Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Enda mer omtalt i Sverige Faksimile fra Folkbladet.se

Therese Johaugs positive dopingtest er en av de mest omtalte sakene i norske medier de siste årene. Saken har fått enda flere avisoppslag i Sverige.

I løpet av 14 dager er saken omtalt i 3940 artikler i norske medier, viser en oversikt fra analyseselskapet Opoint.

– Johaug-saken er en av de største sportssakene i nyere tid. Til sammenligning fikk utestengelsen av Martin Johnsrud Sundby 2383 medieoppslag i løpet av tre måneder. Alle oppslag omkring astma og astmabehandling i skisporten nærmet seg 4000 over samme periode, sier analysesjef Gard Erlend Paulsen i Opoint.

Svensk kritikk

I Sverige har Johaug-saken fått 4206 medieoppslag siden den startet 13. oktober.

– I Sverige tok saken helt av. Flere medier så saken som et tegn på at de norske ski-jentenes dominans kan skyldes at de doper seg. Her spiller rivaliseringen i skisporten mellom Norge og Sverige inn. Norske eliteløpere er jo store sportskjendiser i Sverige, sier Paulsen.

I Nya Wärmlands-Tidningen, en av Sveriges største regionaviser, ble det anbefalt å utestenge alle norske skiløpere i to år ”for å redde skiidretten”.

Norske medier hadde saken på topp i litt over en uke. Johaug-saken fikk svært stor omtale torsdag 13. og fredag 14. oktober. Den påfølgende helgen var saken mindre omtalt, men tok seg opp igjen uken etter, og ikke minst da Johaug møtte pressen 27. oktober.

– Det spesielle er jo at Johaug-saken fikk så mye omtale i løpet av bare en ukes tid. Det er vanskelig å finne noe som ligner i omfang, selv om vi går tilbake i tid, sier Gard Erlend Paulsen i Opoint.

Mer enn Panama

Også sammenlignet med årets største generelle nyhetssaker var Johaug-saken blant de mest omtalte.

Dekningen av de såkalte Panama-papirene har siden april 2016 fått til sammen 3950 oppslag i norske medier. Saken handlet om et verdensomspennende system for skatteunndragelser, som også involverte norske bedrifter og privatpersoner.

Claes-Tommy Herland i Skiforbundets kommunikasjonsavdeling har koordinert pressehenvendelsene i saken. Han bekrefter at pågangen i Johaug-saken har vært formidabel.

– Den har vært ekstrem stor. Det er den klart største pågangen vi har hatt, sier Herland.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa