×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
onsdag, 15 juni 2016 12:01

Arkeologiske funn i traséen

Arkeologiske funn i traséen Foto: Rasmus Lindberg

Jernbaneverket hadde tirsdag kveld innkalt til et møte på Vik Herredshus. Møtet ble arrangert i samarbeid med Hole Landbrukslag og med på møtet var også representanter for Buskerud fylkeskommune og landbrukskontoret for Hole og Ringerike.

Knut Sørgaard, som er leder for planprosessen og samfunnskontakt, opplyste om at det på detaljnivå ikke er endelig bestemt hvor bane- og veitraséen kommer til å ligge. Dette innebærer at de arkeologiske undersøkelsene vil dekke et større område og at de som var innkalt til møtet ikke nødvendigvis blir berørt av det endelige forslaget til reguleringsplan.

Leder for anleggs- og jernbaneteknikk, Terje Vik, lovet at dersom det måtte foretas utgravninger, ville grunnen bli satt i orden igjen slik at det ikke blir mulig å se at de har gravd der.

Prosjektleder for arkeologi i Buskerud fylkeskommune, Lotte Carrasco, redegjorde i detalj om hva som ville bli prioritert i forbindelse med undersøkelsene. Hun viste også et detaljkart over allerede registrerte kulturminner langs den planlagte traséen - og de var det mange av.

De arkeologiske undersøkelsene var nok ikke det som opptok publikum mest. Prosjektledelsen anbefalte at alle de berørte partene slo seg sammen i et grunneierlag.

Sist redigert onsdag, 15 juni 2016 14:59

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa