fredag, 16 august 2024 07:49

Paetongtarn Shinawatra blir Thailands nye statsminister

Skrevet av
Paetongtarn Shinawatra blir etter alt å dømme Thailands nye statsminister. Paetongtarn Shinawatra blir etter alt å dømme Thailands nye statsminister. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Paetongtarn Shinawatra, datteren til eksstatsminister Thaksin Shinawatra, har sikret seg stemmene som skal til for å bli Thailands neste statsminister.

Den 37 år gamle Pheu Thai-politikeren blir dermed Thailands yngste statsminister gjennom tidende, ifølge Reuters.

Det er Thailands nasjonalforsamling som har gitt Shinawatra nok stemmer til å ta over vervet etter Srettha Thavisin, som ble avsatt av landets grunnlovsdomstol tidligere denne uka.

Hennes far Thaksin er milliardær og en av Thailands mest kjente politikere. Han ble avsatt i et kupp i 2006, og levde flere år i eksil.

Da hun drev valgkamp på den thailandske landsbygda i fjor brukte Shinawatra mye tid på å minne velgerne på farens politiske arv. 37-åringen, som var synlig gravid gjennom hele valgkampen, klarte imidlertid ikke å overbevise nok velgere om at hun var rett kandidat som statsminister.

Hennes parti Pheu Thai kom kun på andreplass i valget, men klarte å samle en koalisjon etter at partiet med flest stemmer ble blokkert fra å ta over statsministervervet av militærstøttede lovgivere.

Shinawatra blir den yngste thailandske statsministeren noensinne og kun den andre kvinnen som besetter stillingen, etter tanten Yingluck.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa