onsdag, 07 august 2024 16:48

Politiet: Relasjon mellom Marius Borg Høiby og den fornærmede

Skrevet av
Marius Borg Høiby under regjeringens feiring av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag. Han er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk i forbindelse med en hendelse på Frogner i Oslo i helgen. Marius Borg Høiby under regjeringens feiring av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag. Han er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk i forbindelse med en hendelse på Frogner i Oslo i helgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby har en relasjon til personen han er siktet for kroppskrenkelse mot i helgen, ifølge politiet.

Oslo-politiet opplyser at de rykket ut til Frogner søndag formiddag. Det skjedde etter melding om en voldshendelse som skal ha skjedd i en leilighet i løpet av natten.

De opplyser videre at en mann i 20-årene ble pågrepet og dimittert fra arresten dagen etter.

Bekrefter navnet

– Ettersom det er gjort kjent i flere medier at dette er Marius Borg Høiby, bekrefter politiet at det er Høiby som er siktet i saken, skriver politiet i en pressemelding.

– Siktelsen omfatter per nå kroppskrenkelse og skadeverk. Det er en relasjon mellom siktede og fornærmede. Fornærmede ble ivaretatt av helsevesenet, men politiet har på nåværende tidspunkt ikke opplysninger om at fornærmede har blitt påført alvorlige skader, heter videre.

Saken etterforskes ved Enhet sentrum i Oslo politidistrikt. Politiet ønsker ikke å gi ytterligere detaljer per nå og viser til hensyn til etterforskningen.

– Det er foreløpig ikke oppnevnt bistandsadvokat for fornærmede, men politiet har i lys av sakens særlige forhold sendt begjæring om dette til retten, heter det.

Ba om fred

Det var Se og Hør som tirsdag meldte om saken først. Overfor NTB bekreftet forsvareren til Borg Høiby, advokat Øyvind Bratlien, siktelsen.

– Siktelsen gjelder kroppskrenkelse, som etter loven er den minst alvorlige form for vold. Verken min klient eller jeg er blitt gjort kjent med hele innholdet i saken, og han har heller ikke forklart seg ennå, etter råd fra meg. Det er derfor ikke mye jeg kan si nå, skrev han i en SMS.

Advokaten ba samtidig om at Borg Høiby får fred fra mediene etter hendelsen.

– Det er viktig at prosessen får gå sin gang på riktig måte, og at mediene respekterer min klients behov for privatliv og ro. Politiet må få gjøre jobben uten at mediene avgjør faktum og skyld. Det er eventuelt rettens oppgave om saken ender der, uttalte Bratlien.

Forsvareren opplyser til NTB at han så langt ikke er orientert om utvidelsen av siktelsen og derfor ikke kan kommentere den. Bratlien har lang erfaring fra strafferetten og har vært forsvarer i flere profilerte saker.

Mette-Marit utsatte tur

Kongehusets kommunikasjonssjef Guri Varpe sa tirsdag kveld til NTB at de ikke har noen kommentar.

– Vi henviser til Marius Borg Høibys advokat i denne saken, sier hun til NTB.

Borg Høibys mor, kronprinsesse Mette-Marit, utsatte tirsdag en planlagt tur til OL i Paris. Kronprinsen reiste som planlagt. Kongehuset har så langt ikke oppgitt årsaken til utsettelsen.

– Kronprinsessen har utsatt reisen til Paris, men hun håper å reise ned på et senere tidspunkt, sa kommunikasjonssjef Varpe.

Det var tidlig onsdag ettermiddag ikke kjent om og eventuelt når kronprinsessen reiser til den franske hovedstaden.

Advokatleder: Vold

– Kroppskrenkelse er vold, understreker advokat Mette Yvonne Larsen overfor NTB.

Hun leder Advokatforeningens forsvarergruppe og uttaler seg på generelt grunnlag. Hun kjenner ikke innholdet i saken mot Høiby.

En siktelse for kroppskrenkelse baserer seg ikke på at fornærmede har opplevd seg krenket, men at det er blitt utøvd vold mot vedkommende.

– Kroppskrenkelse er vidt definert og omfatter ulike voldshandlinger. Grensedragningen mot kroppsskade bestemmes av omstendighetene rundt volden, om den er rettet mot hodet og ansiktet, og hvor alvorlige konsekvenser den har fått for den fornærmede, sier hun til NTB.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa