mandag, 22 juli 2024 08:11

AUF-lederen: – Vi må aldri glemme 22. juli

Skrevet av
AUF-leder Astrid Hoem mener det er viktig at unge lærer om terrorangrepene 22. juli. Her er hun under minnemarkeringen på Utøya i fjor. AUF-leder Astrid Hoem mener det er viktig at unge lærer om terrorangrepene 22. juli. Her er hun under minnemarkeringen på Utøya i fjor. Foto: Astrid Pedersen / NTB

13 år er gått siden terrorangrepene 22. juli. AUF-leder Astrid Hoem håper de unge som vokser opp i dag får lære om hva som skjedde.

– Vi må aldri glemme, sier AUF-leder Astrid Hoem.

I år er det 13 år siden terrorangrepene mot Regjeringskvartalet og Utøya der 77 mennesker ble drept. Hoem påpeker at de unge som vokser opp i dag har få, om noen egne minner fra den dagen i 2011.

– Det gir et nytt ansvar i å sørge for at de også får lære om hva som skjedde og om kampen vi alle må være med å ta, sier hun.

Mindreårige radikaliseres

Hoem viser til at PST tidligere har advart om at mindreårige radikaliseres i Norge. Det understreker viktigheten av å lære om 22. juli, mener hun.

– Konspirasjoner og hat er på fremmarsj i både verden og telefonen hos stadig yngre, da burde det blinke litt i varsellampene rundt viktigheten av å lære både om viktigheten av demokratiet og hvordan man kan bruke det, og om hva vi må vite at truer det.

– Terrorangrepet 22. juli er et dyrekjøpt eksempel på hva som er konsekvensen hvis radikaliseringen går for langt. Det må unge lære om, sier Hoem.

Minnemarkeringer

Selv skal AUF-lederen holde tale på minnemarkeringene både i Regjeringskvartalet og på Utøya mandag. Det samme skal statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Helseminister Jan Christian Vestre (Ap) skal tale under gudstjenesten i Oslo domkirke.

«Vi glemmer aldri!» er overskriften på programmet for årets minnemarkeringer, som startet allerede søndag med åpen dag på Utøya.

I tillegg til de nasjonale markeringene, som sendes direkte, er det lokale arrangementer og åpne kirker en rekke steder i landet.

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa