mandag, 22 juli 2024 07:59

Biden innså at muligheten for seier forsvant

Skrevet av
En tiåring takker president Joe Biden utenfor Det hvite hus søndag. En tiåring takker president Joe Biden utenfor Det hvite hus søndag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

De fleste av president Joe Biden medarbeidere skal ha fått vite at han kom til å trekke seg bare et par minutter før han gikk ut med nyheten.

Det skjedde etter to døgn med smertefull gjennomgang av velgerdata som viste at «veien til seier var i ferd med å bli stengt», opplyser to kilder til nyhetsbyrået Reuters.

Så sent som kvelden før skal den sittende presidenten ha fortalt sine medarbeidere at han ville fortsette valgkampen og kjempe mot republikaneres kandidat Donald Trump i november.

En kilde sier at «budskapet var å fortsette med alt, full fart framover».

Etter å ha fordøyd informasjon skal Biden ha ombestemt seg. Han samlet sentrale medarbeidere i Det hvite hus og i valgkampstaben til en samtale rett før klokka 13.45 søndag ettermiddag lokal tid. Det var svært kort tid før han kunngjorde avgjørelsen i et åpent brev – klokka 13.46.

– Han leste brevet for oss og ville at vi skulle forstå hva han tenkte. Han fortalte at han hadde strevd med det i de siste 48 timene, sier en ikke navngitt tjenesteperson til Reuters.

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa