fredag, 07 juni 2024 09:32

Cirkus på Ford-tomta

Skrevet av
75-ÅRSJUBILEUM: Cirkusdirektør Are Arnardo ønsker velkommen til Cirkus Arnardos jubileumsshow. 75-ÅRSJUBILEUM: Cirkusdirektør Are Arnardo ønsker velkommen til Cirkus Arnardos jubileumsshow. Foto: Fridgeir Walderhaug

På grunn av mye vann i elva, vil cirkus Arnardo i år sette opp teltet i Ford-kvartalet like nord for rådhusbrua, og ikke på Petersøya. Det blir 7 forestillinger i Hønefoss mellom den 12. og 16.juni. Billettprisene ligger mellom 220 og 360 kroner.

Hver sesong er en fest for Cirkus Arnardo, men jubileum er jo jubileum. Det har cirkusdirektør Are Arnardo tatt på ytterste alvor.

-Så absolutt. Vi er jo landets eldste omreisende kulturinstitusjon, etablert av bestefar i 1949, og et jubileum gir oss en god grunn til å gi det store ekstra for vårt publikum, forteller cirkusdirektøren.

For det er en påkostet forestilling han presenterer i jubileumssesongen, der spesielt latteravdelingen er forsterket kraftig.

-I år har vi ikke bare en, men hele tre klovner som skal sørge for å låse opp latterdørene. Og det er snakk om klovner med hver sine lange humørfylte CVer, sier Are Arnardo, som avslører at alle har gjestet Arnardo sitt publikum tidligere.

-Da har vi sett at det norske cirkuspublikummet har tatt dem til sine hjerter. Derfor er de tilbake, sier han.

Clown André er en latterprodusent med utrolige påfunn og ideer, og som har et kroppsspråk som forteller alt, lydløst, men med et lunt latterteppe som brer seg utover publikum.
Og André leker seg gjennom hele forestillingen.

Duoen Hector & Pierrot har også gjestet Cirkus Arnardo for få år tilbake, og med stor suksess.

-De to er klassiske og musikalske klovner som føyer seg inn i vår lange tradisjon med dyktige klovner, sier Are Arnardo.

Også Hector og makker Pierrot dukker opp mellom de øvrige artistenes numre, i tillegg til deres eget hovednummer. Og det til musikalsk glede og latter for publikum. For her snakker vi overraskelser og snedige påfunn til langt over dørterskelen for latterdørene.

En ekte jubileumsfest skal gi smil, latter, wow-effekt, fart, eleganse og det en ikke trodde var mulig.

-Vi kan med hånden på hjertet si at den ”sjekklisten” er komplett, og vel så det. I god arnardotradisjon, forteller Are Arnardo som sammen med sin hustru Paola også i år vil imponere med ufattelige illusjoner.

Også fjerde generasjon Arnardo har utviklet seg til å bli cirkusartister av høy klasse. Arne Otto Luigi Folco Arnardo har, med sine diabolos imponert også internasjonalt.
Han vant i fjor den høythengende «Cirkus Friends Award» under en stor cirkusfestival i Praha.

-Luigi har utviklet sitt nummer med diabolos, og han har virkelig fått fart på både triks og elementer i det å betjene flere diabolos samtidig, i høy fart, forteller en stolt far og cirkusdirektør.

Også i lufta skal det skje mye. Tünde Szabó er på en elegant himmelflukt under cirkuskuppelen. For med sitt selvkoreograferte og elegante luftnummer imponerer hun publikum.

Og joda. Ballerina på stram line gir en følelse av eleganse, samtidig som det ser så enkelt ut. Noe det langt i fra er. For linedanser Marine Durand utfører linedans på høyt nivå, og med mange års trening og erfaring bak seg.

Så tilbake til sjekkpunkt ”fart”.

-Det har vi heldigvis en god del av også i år. Og jeg kan jo trekke fram ”Kenya Boys”. En gruppe livlige karer fra Kenya som entrer manesjen med fart og rytmer fra første sekund.
Dette er publikumsyndlinger som også serverer akrobatikk og limbodans av det svært brennende slaget.

-Vi har også med oss fantastiske Alfio Macaggi som skifter hatter raskere enn øyet kan få med seg. For her er det snakk om temposjonglering i lynets hastighet, så det er bare å glede seg, forteller Are Arnardo, som også har med seg hjerteknusere fra dyreverden i cirkuskortesjen i år.

-Cirkus Arnardo har alltid vært dyrenes store venn, noe vi er fortsatt, selv om vi ikke har med de store eksotene lenger.
Men artige og lekne hunder får oss til å dra på smilebåndet. Og esler har bevist at de sammen med hester kan være elegante i en cirkusmanesje.
Dessuten har vi med festlige papegøyer som elsker både publikum og sin kollega Kevin Probst. Her er det samspill og glede fra alle parter, sier han.

-75 år etter at bestefar Arne Arnardo etablerte sitt Cirkus Arnardo vil vi ta noen tilbakeblikk, minnes og videreføre en kulturtradisjon som har gledet så mange alle disse årene.
Det forplikter, men samtidig gir det oss en stor glede. For som bestefar sa; ”Den største gleden en kan ha, er å gjøre andre glad”.

Sist redigert fredag, 07 juni 2024 12:35

Andre saker å lese

I dag (12.juni) kan du få lydsjokk fra telefonen din – nødvarsel skal testes

12-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

I dag (12.juni) kan du få lydsjokk fra telefonen din – nødvarsel skal testes

Onsdag klokken 12 vil mobiltelefonen din gi lyd fra seg, selv om den står på lydløs. Da sendes det ut en test av nødvarsel.

Les mer i RingeriksAvisa

Unge i Norge på kokaintoppen i Europa

11-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Unge i Norge på kokaintoppen i Europa

4,2 prosent av nordmenn i alderen 15–34 år oppgir å ha brukt kokain i løpet av en periode på ett år, viser en ny EU-rapport.

Les mer i RingeriksAvisa

Jordras på Ask

11-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det er ikke fare for nye jordras på Ask, ifølge politiet. Det er ingen indikasjoner på at noen er tatt av raset som nylig gikk.

Les mer i RingeriksAvisa

Den 11. juni er en historisk viktig dato

11-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Den 11. juni er en historisk viktig dato

Den 11. juni 1913 markerte en historisk milepæl i Norges historie da kvinner fikk alminnelig stemmerett. Dette var et resultat av en langvarig kamp for likestilling og kvinners rettigheter, som...

Les mer i RingeriksAvisa