fredag, 19 april 2024 08:12

I rute med erosjonssikring av E16 ved Follum

Skrevet av
Utførende entreprenør for arbeidene er Anlegg Øst Entreprenør AS. Utførende entreprenør for arbeidene er Anlegg Øst Entreprenør AS. Foto: Statens vegvesen

E16 går her nær elva på et parti der terrenget er utsatt for utgliding og skred ved flom. Ved gunstige værforhold kan det bli tidligere gjenåpning.

Arbeidene ble startet etter uværet Hans sine herjinger, som viste at terrenget inn mot E16 er utsatt for utgliding og skred ved flom. Det var derfor prekært å få ordnet dette før vårflommen.

Ferdigstilling er væravhengig

– Det som gjenstår er sluttarbeider for flomsikringsvollen i elva, mer bakfylling i terrenget innenfor vollen, samt å forbedre drenssystemet inn mot skråninga slik at denne ikke blir vasket ut, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord.

Det som er gjort så langt er omfattende skogrydding, utslaking av terrengskråningen fra E16 ned mot elva, samt etablering av flomsikringsvoll i elva. For å få utført arbeidene er det også etablert en egen anleggsvei fra E16 ved rasteplassen og ned til skredgropa.

– Flomsikringsvollen er viktig for å hindre at elva graver seg inn i skråningen med påfølgende utrasing, understreker Eiterjord

Kontraktsfristen er 28. juni, men om været holder seg kan arbeidene bli ferdig tidligere, slik at trafikken kan flyttes tilbake til ordinær trasé.

Fortsett å ta hensyn

– Det har vært en krevende løsning for trafikkavviklingen, hvor vi på rekordtid etablerte midlertidig E16 over Treklyngen industriområde til Follumsveien og Risesletta, slik at vi kan gjennomføre arbeidene, sier Eiterjord.

Han synes at det er gledelig at trafikkavviklingen så langt har gått bra og som planlagt.

– De aller fleste tar hensyn til nærmiljø når trafikken går via Follumsveien og er oppmerksom på myke trafikanter. Det er svært viktig at dette fortsetter i den resterende anleggsperioden, avslutter Eiterjord.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa