fredag, 22 februar 2019 09:35

Storhamar slo Vålerenga og holdt liv i spenningen

Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Storhamar kunne juble for seier i toppkampen mot Vålerenga og holdt liv i spenningen om hvem som blir serievinner i ishockey. Storhamar kunne juble for seier i toppkampen mot Vålerenga og holdt liv i spenningen om hvem som blir serievinner i ishockey. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Vålerenga var noen sekunder fra seier i torsdagens toppkamp, men Storhamar holdt liv i håpet om å bli seriemester i ishockey med 4-3-seier etter forlengning.

Hadde Vålerenga forsvart sin 3-2-ledelse i 37 sekunder til i et fullsatt Furuset Forum, ville klubbens 30. seriemesterskap i praksis vært i havn. Da ville det vært åtte poengs luke til Storhamar, som har tre kamper igjen å spille. Nå er luken i stedet på fire poeng.

Stavanger, som i likhet med Vålerenga har fire kamper igjen å spille, er etter sin 5-3-seier over Ringerike åtte poeng bak Vålerenga. Dermed er tre lag fortsatt med i gullkampen.

Andreas Heier så ut til å bli matchvinner med sin styring som ga 3-2-ledelse 6.29 minutt før slutt, men Victor Svensson satte inn 3-3 mellom beina på en uheldig Steffen Søberg da de nevnte 37 sekundene sto igjen, og i forlengningen skjøt Christian Bull inn vinnermålet etter 1.21 minutt.

– Det var en fantastisk hockeymatch med god underholdning. Vi skapte fine muligheter, og jeg synes vi vant fullt fortjent, sa Storhamar-trener Fredrik Söderström til TV 2 og medga at han tenker mer på sluttspillet enn på kampen om å bli serievinner.

– Vi er veldig skuffet over at vi ikke klarte å ri i land seieren. Det var litt tilfeldigheter, men vi gjorde noen unødvendige feil som gjorde at vi tapte. Med litt mer rutine ville vi ridd det av, sa Vålerenga-trener Roy Johansen.

Dominerte

Storhamar måtte vinne for å holde liv i spenningen og var klart best i første periode. Laget kunne ledet med flere mål, men måtte nøye seg med et elegant straffeslag signert Troy Josephs.

Vålerenga vendte kampen med to raske mål i begynnelsen av midtperioden. Tobias Lindström utlignet med et håndleddsskudd i lengste kryss, før Rasmus Ahlholm gjorde 2-1 med en styring. Aaron Irving skapte balanse i regnskapet. Etter to perioder ledet Storhamar skuddstatistikken 33-10, men det sto 2-2 på tavla.

Hjemmelaget så ut til å hale i land tre poeng da Heier stakk fram kølla på et skudd fra Villiam Strøm, men måtte nøye seg med ett poeng og må vente iallfall til søndagens kamp mot Manglerud Star med å runde 100 poeng for sesongen.

Forrige gang Vålerenga vant serien var i 2014. Klubben tok sin 26. og foreløpig siste NM-tittel helt tilbake i 2009.

Fikk motstand

Stavanger trengte bare 21 sekunder på å ta ledelsen borte mot tabelljumbo Ringerike, men fikk motstand på veien mot tre poeng og måtte nøye seg med 5-3-seier etter scoring av fem ulike spillere.

Lillehammer på fjerdeplass måtte nøye seg med to poeng mot Manglerud Star, som tvang fram forlengning med to scoringer helt på tampen. Austin Cangelosi satte inn 3-2 i sudden death med sitt annet mål for kvelden.

Det gikk i bølger da Frisk Asker slo Sparta 9-4. Hjemmelaget ledet 3-0 tidlig i 2. periode, men Sparta scoret fire mål på rad i midtperioden slik at det sto 3-4 før hjemmelaget utlignet. Siste periode vant Frisk 5-0.

Kyle Bonis og Hampus Gustafsson scoret to ganger hver for Frisk.

Kampfakta

Frisk Asker – Sparta 9-4 (2-0, 2-4, 5-0)

1138 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (7.36) Petter Kristiansen (Victor Björkung, Mikkel Seiergren Christiansen), 2-0 (17.22) Kyle Bonis (Garreth Thompson).

2. periode: 3-0 (21.38) Viktor Granholm (Bonis, Sean McMonagle), 3-1 (25.28) Niklas Roest (Peter Quenneville, Emil Martinsen Lilleberg), 3-2 (27.08) Sander Thoresen (Henrik Knold, Jonas Meisingset), 3-3 (32.27) Andreas Klavestad (Roest, Scott Allen), 3-4 (32.37) Thoresen (Knold, Meisingset), 4-4 (37.54) Christiansen (Henrik Ødegaard, Granholm).

3. periode: 5-4 (44.47) Hampus Gustafsson, 6-4 (47.28) Bonis (McMonagle, Granholm), 7-4 (53.14) Anders Bastiansen (Endre Medby, Björkung), 8-4 (54.41) Kristiansen (Patrick Bovim, Ødegaard), 9-4 (56.34) Gustafsson (Mats Frøshaug).

Dommer: Robin Berg, Stjernen, Thomas Tysland, Jutul.

Utvisninger: Frisk Asker 7 x 2 min., Sparta 10 x 2 min. og 1 x 25 min.

Lillehammer – Manglerud Star 3-2 e.f. (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)

2132 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (6.11) Austin Cangelosi (Stian Kaltrud Nystuen, Martin Ellingsen).

2. periode: 2-0 (24.02) Justin Hickman (Nick Dineen, Emil Nyhus).

3. periode: 2-1 (57.24) Magnus Henriksen (Jesper Hoel, Matthew Vanvoorhis), 2-2 (59.12) Christer Simonsen (Hoel).

Forlengning: 3-2 (63.56) Cangelosi (Joey Benik, Brendan Ellis).

Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg.

Utvisninger: Lillehammer 6 x 2 min. og 1 x 10 min., Manglerud Star 3 x 2 min.

Ringerike – Stavanger 3-5 (1-2, 0-2, 2-1)

459 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (0.21) Markus Søberg (Jacob Lagacé, Kristian Forsberg), 1-1 (1.30) Dustin Parks (Dennis Ryttar), 1-2 (19.11) Forsberg (Lagacé).

2. periode: 1-3 (27.18) Johannes Johannesen (Jonas Djupvik Løvlie, Magnus Hoff), 1-4 (39.31) Løvlie (Hoff, Patrick Ulriksen).

3. periode: 2-4 (41.24) Marius Hansen (Mikael Hansson, Rolf Aastad), 2-5 (49.54) Robin Mathisen (Thomas Berg-Paulsen, Markus Vikingstad), 3-5 (53.51) Hansen (Aastad).

Dommere: Eirik Hansen, Jutul og Mads Frandsen, Frisk Asker.

Utvisninger: Ringerike 2 x 2 min., Stavanger 6 x 2 min.

Vålerenga – Storhamar 3-4 e.f. (0-1, 2-1, 1-1, 0-1)

1790 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (9.40) Troy Josephs (straffe).

2. periode: 1-1 (22.48) Tobias Lindström (Oskar Ekelund, Stefan Espeland), 2-1 (24.06) Rasmus Ahlholm (Espeland, Lindström), 2-2 (34.20) Aaron Irving (Victor Svensson, Patrick Thoresen).

3. periode: 3-2 (53.31) Andreas Heier (Villiam Strøm, Jonas Oppøyen), 3-3 (59.23) Svensson (Robin Dahlstrøm, Thoresen).

Forlengning: 3-4 (61.21) Christian Bull (Josephs).

Dommere: Jørn M. Ekeberg, Nesøya og Roy Stian Hansen, Storhamar.

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Storhamar 4 x 2 min.