torsdag, 10 januar 2019 21:47

Ringerike slo Frisk på straffekonk

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Storhamar-kaptein Patrick Thoresen var en viktig brikke da Stavanger ble slått med 4-0 på egen is torsdag. Storhamar-kaptein Patrick Thoresen var en viktig brikke da Stavanger ble slått med 4-0 på egen is torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ringerike tok nok en seier over Frisk Asker da laget vant 3-2 etter straffeslag.

Asker-laget kom nærmest som vanlig under for Ringerike. Marius Hansen gjorde 1-0 for gjestene fra Hønefoss.

Mål fra veteranene Anders Bastiansen og Petter Kristiansen ga ledelse for Frisk foran tredje periode. Gjestene utlignet ved Michael Söderberg.

Etter Storhamars 4-0-seier over serieleder Stavanger samtidig som Vålerenga slo Lillehammer 5-2 er det for alvor spenningen i toppen av eliteserien i ishockey.

Nå skiller det kun ett poeng mellom Stavanger, Vålerenga og Storhamar.

Svenske Victor Svensson scoret etter snaue sju minutter og ga Storhamar en flott start på den viktigste kampen for Hamar-laget så langt i sesongen. Stavanger hadde sjansen til å skaffe seg en luke i gullkampen torsdag.

Et slagskudd fra Joel Johansson suste i mål via en Stavanger-spiller som satte ut Henrik Holm til 2-0. Samme mann banket også inn 3-0, denne gangen med et skudd som føk i mål via stanga. Scoringen kom etter at Storhamar hadde ridd av fire minutter i undertall.

I midtperioden kom Stavanger på isen med mye større energi enn hjemmelaget, men fikk aldri uttelling for sitt spillemessige overtak. Fredrik Söderströms gutter kontrollerte og tok mer og mer over mot slutten av perioden.

Patrick Thoresen var regissør da lillebror Steffen ordnet 4-0 i et overtall.

Total dominans

Vålerengas storscorer Rasmus Ahlholm går sjelden av isen uten nettkjenning, og hjemmekampen mot Lillehammer var ikke noe unntak. Han sendte serietoerne i tet med 1-0.

Roy Johansens mannskap dominerte kampen stort, og spillerne sto nærmest i kø for å score. Oskar Ekelund økte til 2-0. Etter en redusering gjorde Ahlholm 3-1, men med to spillere mer klarte Austin Cangelosi å skape ny spenning i kampen foran tredje periode.

Stefan Espeland satte 4-2 i overtall tidlig i tredje periode og drepte med det ytterligere spenning, mens det siste målet kom i åpent bur da Lillehammer hadde tatt ut sin gode målvakt Nils Erik Bengtsberg.

Sparta og Sander Thoresen fikk en pangstart i østfoldderbyet mot Stjernen. Før det var gått åtte minutter hadde Thoresen satt pucken i mål to ganger. Etter første periode sto det 3-0.

Stjernen reduserte ved Markus Mikalsen i midtperioden, men nærmere poeng kom aldri de røde fra Fredrikstad. Scott Allen og Henrik Knold satte 4-1 og 5-1 i tredje periode.

Fakta

Frisk Asker – Ringerike 2-3 e.str. (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

1045 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (6.12) Marius Hansen, 1-1 (13.50) Anders Bastiansen (Victor Björkung).

2. periode: 2-1 (33.50) Petter Kristiansen (Endre Medby, Nicolay Andresen).

3. periode: 2-2 (44.55) Michael Söderberg (Dennis Ryttar, Anders T. Henriksen).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffe: 2-3 Hansen.

Dommer: Eirik Hansen, Jutul og Robin Berg, Stjernen.

Utvisninger: Frisk Asker 5 x 2 min. og 1 x 10 min., Ringerike 5 x 2 min.

Sparta – Stjernen 5-1 (3-0, 0-1, 2-0)

2203 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (1) Sander Thoresen (Henrik Knold, Håkon Løken Pedersen), 2-0 (7.52) Thoresen (Jonas Meisingset, Niklas Roest), 3-0 (15.22) Magnus Nilsen (Scott Allen, Peter Quenneville).

2. periode: 3-1 (34.14) Markus Mikalsen (David Hallström, Stian Hansen).

3. periode: 4-1 (51) Allen (Quenneville, Dylan Zink), 5-1 (59.59) Knold (Thoresen, Martin Grönberg).

Dommer: Robert Hallin, Jordal og Tommy Søstumoen, Storhamar.

Utvisninger: Sparta 3 x 2 min., Stjernen 6 x 2 min. og 1 x 10 min.

Storhamar – Stavanger 4-0 (3-0, 0-0, 1-0)

4957 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (6.44) Victor Svensson (Robin Dahlstrøm, Aaron Irving), 2-0 (11.48) Joel Johansson, 3-0 (19.15) Johansson (Patrick Thoresen, Mikael Zettergren).

2. periode: Ingen.

3. periode: 4-0 (52.29) Steffen Thoresen (Thoresen, Svensson).

Dommer: Roy Stian Hansen, Storhamar og Marcus Wannerstedt, Ski.

Utvisninger: Storhamar 5 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min.

Vålerenga – Lillehammer 5-2 (2-0, 1-2, 2-0)

869 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (3.05) Rasmus Ahlholm (Tobias Lindström, Martin Røymark), 2-0 (17.07) Oskar Ekelund (Stefan Espeland).

2. periode: 2-1 (29.19) Simen Rønold (Emil Nyhus, Sondre Bergersen Bjerke), 3-1 (33.06) Ahlholm (Ekelund, Espeland), 3-2 (37.05) Austin Cangelosi (Joey Benik, Brendan Ellis).

3. periode: 4-2 (41.12) Espeland (Ekelund, Ahlholm), 5-2 (58.39) Ahlholm.

Dommere: Christian Persson, Ski og Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg.

Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min., Lillehammer 5 x 2 min. og 1 x 10 min.