søndag, 02 desember 2018 21:08

Oilers tok over tabelltoppen etter Storhamar-blemme

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Vålerengas Martin Ylven setter pucken bak ringerikskeeper Johan Kallio. Dermed står det 0-2 Vålerengas Martin Ylven setter pucken bak ringerikskeeper Johan Kallio. Dermed står det 0-2 Foto: Frank Tverran/RingeriksAvisa

Stavanger Oilers slet og måtte til forlengning for å slå Sparta hjemme. Manglerud Star overrasket stort og slo Storhamar 1-0 i «Garasjen» søndag.

Manglerud Star tok en kjempeskalp da de slo serieleder Storhamar hjemme. Kampens matchvinner ble Sam Coatta som satte inn 1-0 etter assist fra Magnus og Mats Henriksen. Da spilte de grønnkledde i overtall fem mot tre.

Også toppklubben Stavanger Oilers var i trøbbel, dog mot antatt sterkere motstand. Rogalendingene gikk opp i føringen, men lagde så straffe til gjestene da Peter Quenneville ble taklet rett foran mål. Canadieren tok straffen selv og var sikker som banken da han sendte inn 1-1. Begge lag scoret enda en gang hver, og kampen måtte til forlengning.

Etter halvannet minutt dukket Jacob Lagacé opp og sendte vertene til himmels med sin avgjørende 3-2-scoring. Dermed inntok laget fra oljebyen tabelltoppen poenget foran Storhamar.

På Ringerike ble hjemmelaget et nummer for små mot Vålerenga. Hovedstadslaget scoret ved Tobias Lindström, Martin Lauman Ylven og Filip Gunnarsson og ledet komfortabelt 3-0 før siste periode.

Da hevet Ringerike seg og skapte spenning da de reduserte til 2-3 med drøye 12 minutter igjen på klokka. VIF holdt unna og innkasserte en viktig seier i tetstriden. Roy Johansens menn ligger på 3.-plass, to poeng bak Oilers.

I søndagens siste oppgjør vant Stjernen 3-1 over tabellnabo Frisk Asker.

aastad 1 3
Rolf Aastad reduserer for Ringerike. 1-3 (Foto: Frank Tverran/RingeriksAvisa)

henriksen 2 3
Anders Tangen Henriksen skaper ny spenning i matchen da denne pucken suser inn bak Vålerengas Joachim Svendsen og reduserer til 2-3 (Foto: Frank Tverran/RingeriksAvisa)