tirsdag, 20 november 2018 23:20

Oilers slo tabelljumboen, Frisk Asker og LIK vant

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Stavanger Oilers vant komfortabelt hjemme mot bunnlaget Ringerike tirsdag. Her fra en kamp mot Vålerenga i oktober. Stavanger Oilers vant komfortabelt hjemme mot bunnlaget Ringerike tirsdag. Her fra en kamp mot Vålerenga i oktober. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Stavanger Oilers hadde ingen problemer i 4-0-seieren over Ringerike i eliteserien i ishockey tirsdag. Også Frisk Asker og Lillehammer vant sine kamper.

Oilers vant komfortabelt 4-0 hjemme i tirsdagens oppgjør mot bunnlaget Ringerike Panthers. Dermed ligger de tre poeng bak VIF på andreplass og fire bak serieleder Storhamar. Sparta tapte terreng til teten med 2-5 hjemme mot Frisk Asker, mens Lillehammer henger med i toppen med borteseier 5-3 over Manglerud Star i «garasjen».
Målkalas

Stavanger tok ledelsen da seks minutter var spilt ved en suser fra Mats Mostue. Tre minutter før pause doblet Oilers ledelsen ved Magnus Hoff. 25-åringen tok med seg pucken fra egen sone, rundet en Ringerike-forsvarer og limte pucken i nettaket fra nærmest død vinkel.

Siddisene ledet fortjent til pause, og scoret på ny da annen omgang var halvspilt.

Like før pause ble det temperatur på isen da Ringerikes Joachim Engesveen gikk i en knallhard takling mot hodet til Oilers-spiller Brandon Burlon, som føk rett i isen. Etter litt munnhoggeri og knuffing, fikk Engesveen fem minutters utvisning og påfølgende matchstraff. Burlon derimot, viste heller styrke på isen da han halvminuttet senere satte inn 4-0 og kampens siste scoring. Oilers kontrollerte oppgjøret fullstendig og vant skuddstatistikken hele 51-18.
Hattrick-Benik

I Manglerudhallen gikk Lillehammer ut i hundre og ledet 2-0 før ni minutter var spilt. Manglerud Star reiste seg, og etter en målløs midtperiode satte Magnus Brekke Henriksen inn reduseringen 44 sekunder ut i tredje periode.

Like etter fikk Lillehammer straffeslag, men Austin Cangelosi reddet for de grønnkledde. MS reduserte til 2-2, men Lillehammer svarte raskt og gikk opp til 3-2 da Joey Benik scoret sin andre for kvelden. Samme mann scoret 4-2 og ble kampens helt med hattrick. Kampen endte til slutt 5-3 til LIK.

I tirsdagens tredje oppgjør møttes Sparta og Frisk Asker. Cato Cocozza sendte gjestene i ledelsen etter snaue seks minutter. Sparta reduserte før pause, men askerbøringene svarte umiddelbart. Mats Frøshaug la på til 3-1 på tampen av andre periode. Med 4-1 satte Endre Medby inn sin andre scoring, og det hele så ut til å være avgjort. Vertene satte inn et voldsomt støt på slutten og reduserte én gang de siste minuttene, men Asker-laget red av stormen og scoret i stedet 5-2.

KAMPFAKTA

Stavanger – Ringerike 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)

3539 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (6.22) Mats Larsen Mostue (Henrik Medhus), 2-0 (16.52) Magnus Hoff (Medhus, Mostue).

2. periode: 3-0 (20.37) Mario Lucia (David Morley, Stephan Vigier), 4-0 (38.38) Brandon Burlon (Vigier).

Dommer: Robert Hallin, Jordal, Marcus Wannerstedt, Ski.

Utvisninger: Stavanger 3 x 2 min. 1 x 10 min. Ringerike 5 x 2 min. 1 x 25 min.

Manglerud Star – Lillehammer 3-5 (0-2, 0-0, 3-3)

512 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (3.04) Joey Benik (Alexander Reichenberg, Brendan Ellis), 0-2 (8.39) Parker Bowles (Justin Hickman, Adrian Saxrud Danielsen).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-2 (40.44) Magnus Henriksen (Matthew Vanvoorhis), 2-2 (44.30) Steffen Ratejczak (Vanvoorhis, Mathias Trygg), 2-3 (45.57) Benik (Stian Kaltrud Nystuen), 2-4 (53.21) Benik (Hickman), 2-5 (56.07) Hickman (Robin André Soudsky, Nick Dineen), 3-5 (58.41) Michael Stenersen (Sam Coatta, Vanvoorhis).

Dommer: Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg, Owe Lüthcke, Ringerike.

Utvisninger: Manglerud Star 5 x 2 min. 5 x 2 min.

Sparta – Frisk Asker 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

1814 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (5.57) Cato Cocozza (Sean McMonagle, Garreth Thompson), 1-1 (12.24) Tommy Kristiansen (Peter Queeneville, Dylan Zink), 1-2 (13.29) Endre Medby (Petter Kristiansen, Thompson).

2. periode: 1-3 (39.51) Mats Frøshaug (Kyle Bonis, Thompson).

3. periode: 1-4 (52.22) Medby (Frøshaug), 2-4 (57.12) Martin Grönberg (Queeneville), 2-5 (58.40) Bonis (Anders Bastiansen).

Dommer: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star, Mads Frandsen, Frisk Asker.

Utvisninger: Sparta 1 x 2 min., Frisk 4 x 2 min.