lørdag, 03 november 2018 20:49

Storhamar, Sparta og Vålerenga vant

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Storhamar-trener Fredrik Söderström og hans gutter tok en knepen 4-3-seier da topp møtte bunn i eliteserien ishockey lørdag. Storhamar-trener Fredrik Söderström og hans gutter tok en knepen 4-3-seier da topp møtte bunn i eliteserien ishockey lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Det var tre tette oppgjør i eliteserien ishockey da Storhamar slo Ringerike 4-3, Vålerenga slo Frisk Asker 3-2 og Sparta tok seg av Lillehammer med 6-3.

Storhamar fikk det svært tøft hjemme da topp møtte bunn. Hjemmelaget åpnet sterkt, og etter snaue fem og et halvt minutt i 1. periode hadde Ringerikes målvakt måttet tåle to pucker bak seg. Patrick Thoresen og Martin Rønnild sto for målene. Thoresens scoring kom etter bare 22 sekunder.

Gjestene fra Hønefoss slo derimot kraftig tilbake. De reduserte til 1-2 og utlignet til 2-2 ved Max Pettersson og Jonas Moen. Joachim Jensen roet litt av hjemmenervene med sin 3-2-scoring. Det har begynt å løsne for den notoriske måltjuven.

Ringerike hadde ikke gitt seg, og i midtperioden ordnet Petter Ellefsen ny spenning i kampen med sitt 3-3-mål. Storhamar tok seg i ledelsen på ny da Robin Dahlstrøms på et dekket skudd satte Ringerikes målvakt Johan Kallio ut av spill.

Det målet avgjorde kampen for serielederen, som tirsdag spiller første kamp i mesterligaens åttedelsfinale mot svenske Skellefteå.

Sparta snudde

Sparta kom under i 1. periode hjemme mot Lillehammer, men klarte å snu kampen i midtperioden. Stian Nystuen og Justin Hickman ga gjestene en flott start før hjemmelaget våket for alvor.

Niklas Roest, Tommy Kristiansen og Magnus Nilsen scoret en gang hver i midtperioden. I tredje periode utlignet Austin Cangelosi for Lillehammer, men Didrik Nøkleby Svendsen sendte vertene opp i 4-3 kort etter.

Sparta trygget en etterlengtet seier med to scoringer i åpent mål mot slutten av kampen. Med alle tre poengene tok sarpingen seg forbi Lillehammer på tabellen og klatret til 4.-plass.

Trygg matchvinner

Vålerenga trygget 2.-plassen med en ny seier over Frisk Asker. Tobias Lindström & co. slo til fra første dropp og gikk i ledelsen etter 28 sekunder borte i Askerhallen.

Cato Cocozza og Frisk svarte etter ti minutter, mens Filip Gunnarsson sendte Roy Johansens gutter i føringen igjen kort etter.

Kraftbacken Henrik Ødegaard utlignet tidlig i midtperioden før Vålerenga ved veteranen Mats Trygg utnyttet et overtall til å gå i ny ledelse. Flere mål ble det ikke, og Vålerenga er fire poeng bak Storhamar med en kamp mindre spilt før det blir landslagspause i neste uke.

Manglerud Star avslutter den 20. runden mot Stjernen søndag.