tirsdag, 09 oktober 2018 22:09

Vålerenga tilbake på tabelltoppen

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
VIF-trener Roy Johansen og hans gutter tok seg tilbake til tabelltopp etter 4-0 over Frisk Asker tirsdag. VIF-trener Roy Johansen og hans gutter tok seg tilbake til tabelltopp etter 4-0 over Frisk Asker tirsdag. Foto: Frank Tverran

Vålerenga slo Frisk Asker med 4-0 i tirsdagens eliteserieoppgjør, og dermed er hovedstadslaget tilbake i toppen av tabellen igjen.

Vålerenga var best i 1. perioden, hvor Filip Gunnarsson sto for det eneste målet. Frisk var langt mer med på notene i midtperioden. De hadde blant annet et stolpetreff bak en ellers umulig Steffen Søberg i Vålerenga-målet. Istedenfor en utligning var det hjemmelaget og Tobias Lindström som økte til 2-0.

I avslutningsperioden gikk Frisk hardt ut, men klarte aldri å overliste Søberg. I stedet sendte Petter Grønstad pucken i mål etter et skudd fra kaptein Brede Cziszar. Da var det litt over ti minutter igjen av kampen. Thomas Olsen drepte resten av spenningen da han økte til 4-0 kort etter.

Det var for øvrig Asker-lagets første tap på borteis denne sesongen.

– Han revansjerte seg fra kampen mot Lillehammer sist. Han ble helt klart matchavgjørende for oss, sa Vålerenga-trener Roy Johansen til TV 2 om keeper Søberg.

– Dette er morsomme kamper å spille, sa Steffen Søberg.

I Sparta Amfi var Ringerike langt unna en nytt sjokk. Sparta vant som de ville med 5-0.

Henrik Knold og Martin Grönberg sto for to av Spartas fulltreffere. Scott Allen scoret også ett av målene.

Fakta

Sparta – Ringerike 5-0 (2-0, 3-0, 0-0)

1741 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (4.48) Henrik Knold (Peter Queeneville, Christopher Henriksen), 2-0 (11.03) Martin Grönberg (Andreas Klavestad, Henriksen).

2. periode: 3-0 (34.46) Knold (Herman Kopperud, Håkon Stormli), 4-0 (35.31) Scott Allen (Tommy Kristiansen, Niklas Roest), 5-0 (37.18) Grönberg (Knold, Queeneville).

Dommere: Robin Berg, Stjernen og Eirik Hansen, Jutul.

Utvisninger: Sparta 3 x 2 min. Ringerike 7 x 2 min.

Vålerenga – Frisk Asker 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

1142 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (8.09) Filip Gunnarsson (Stefan Espeland).

2. periode: 2-0 (34.58) Tobias Lindström (Rasmus Ahlholm, Villiam Strøm).

3. periode: 3-0 (49.57) Petter Grønstad (Colin Spaberg Olsen, Olsen), 4-0 (52.09) Thomas Olsen (Espeland, Lindström).

Dommere: Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg og Christian Persson, Ski.

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff), Frisk Asker 4 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff).