tirsdag, 11 september 2018 23:26

Oilers-debutanter fikset åpningsseier borte mot dobbeltmesteren

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Jacob Lagacé ga Stavanger Oilers ledelsen i 2-1-seieren borte mot Storhamar i serieåpningen. Jacob Lagacé ga Stavanger Oilers ledelsen i 2-1-seieren borte mot Storhamar i serieåpningen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Stavanger Oilers vil glemme forrige sesong så fort som mulig. I seriepremieren viste to av lagets nysigneringer målteft i 2-1-seieren borte mot Storhamar.

Gjestene ble tidvis satt under massivt press i Hamar, men med eminent forsvarsspill rodde de i land seier og alle poengene.

Etter litt over 14 minutter scoret Jacob Lagacé med backhand i Oilers-debuten. Den canadiske løperen satte pucken iskaldt i mål på det som var rogalendingenes første sjanse i kampen.

Lagacé ble i sommer hentet til Stavanger fra svenske Mora. Med ny trener i form av Todd Bjorkstrand satser Oilers på å revansjere forrige sesongs svært skuffende 6.-plass i eliteserien og kvartfinaleexit i sluttspillet.

Mot slutten av midtperioden noterte også debutanten Mario Lucia seg i målprotokollen. Amerikaneren doblet Oilers-ledelsen etter en perfekt kontring.

Spenning

Storhamar kjørte kampen i egen hall foran 4823 publikummere, men det tok lang tid før vertene greide å bryte ned Stavanger Oilers-forsvaret. Noen minutter før 0-2-scoringen trodde alle at Christian Larrivée hadde utlignet, men dommeren vendte tommelen ned etter å ha sett episoden på video. Pucken var aldri over streken etter å ha vært innom tverrliggeren.

Først etter 50.39 minutter kunne endelig Storhamar-spillerne juble for scoring. Mikael Zettergren hamret inn 1-2-reduseringen i overtall. Vertene hadde sjanser nok til å få minst 2-2 og forlengning, men det ville seg ikke for den regjerende dobbeltmesteren.

Problemer med Storhamars billettsystem gjorde at tirsdagens kampstart ble forsinket med ti minutter. Også på isen skulle vertene vise seg å ha utur.

Sparta herjet med naboen

I Fredrikstad lekte Sparta seg til 5-1-seier i østfoldderbyet borte mot Stjernen. Allerede etter 2.25 minutter tok gjestene fra Sarpsborg føringen ved Didrik Svendsen.

Tommy Kristiansen doblet ledelsen åtte minutter senere, mens Marcus Bryhnisveen gjorde Spartas 3-0-scoring da midtperioden bare var 59 sekunder gammel.

Stjernen måtte forrige sesong gjennom en kvalifisering for å berge plassen i eliteserien. Naborivalen ble på sin side serietoer. Tirsdag var kvalitetsforskjellen på lagene tydelig i det som var deres første tellende kamp i 2018/19-sesongen.

Drøyt tre minutter før den siste pausen scoret Magnus Nilsen bortelagets fjerde nettkjenning for kvelden. Niklas Roest ville også være med på festen og la på til 5-0 kvarteret før slutt.

Maksims Ponomarenko gjorde Stjernens trøstemål drøyt åtte minutter før full tid.

Sist redigert tirsdag, 11 september 2018 23:50