torsdag, 09 mars 2023 22:45

Ap-veteran mener Støre bør gå av

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Partiveteran Thorbjørn Berntsen i Ap mener at Jonas Gahr Støre bør gå av som partileder Partiveteran Thorbjørn Berntsen i Ap mener at Jonas Gahr Støre bør gå av som partileder Foto: Lise Åserud / NTB

Arbeiderpartiet sliter på målingene for tiden. Partiveteran Thorbjørn Berntsen mener det er på tide at Jonas Gahr Støre tar hatten og går av.

Ap har ikke hatt mye å smile av på partimålingene den siste tiden. I en fersk måling fra Opinion fikk partiet en oppslutning på fattige 15,5 prosent, mens Høyre var større enn hele venstresiden samlet med 36,9 prosent.

Partiveteran Berntsen mener at Støre må skiftes ut for å unngå et valgnederlag til neste stortingsvalg, skriver Dagbladet.

– Arbeiderpartiet kan ikke gjøre som strutsen å stikke hodet i sanden. Det er ubehagelig å diskutere sånne ting i full offentlighet, men vi må ta grep skal vi unngå valgnederlag i 2025, sier 87-åringen til avisen.

Tidligere denne uka åpnet Oslo Ap for å skifte ut hele Ap-ledelsen unntatt Støre, men Berntsen skriver i et Facebook-innlegg i gruppa «Sosialdemokrater» at han ikke skjønner hvorfor de ikke også vil skifte ut Støre.

– Det blir jo som å skyte pianisten og la dirigenten bli stående igjen. Det blir ikke greit å være dirigent når orkesteret er borte. Det er mye som tyder på at orkesteret bør skaffe seg en ny dirigent, skriver Berntsen.

Støre opplyser til Dagbladet at han ønsker ikke å kommentere saken.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa