onsdag, 21 juni 2023 08:02

Frp ber Brenna svare på 22 spørsmål

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap). Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Stortingets kontrollkomité møtes onsdag for å diskutere kunnskapsminister Tonje Brennas habilitet. Frp vil ha svar på en lang rekke spørsmål.

Frp-leder Sylvi Listhaug lurer først og fremst på hvordan det kunne gå over tre måneder fra Frode Elgesem ba statsråden vurdere habiliteten sin, til hun faktisk erklærte seg inhabil overfor ham.

– Hvordan kunne hun, etter å ha fått et slikt «varsel», likevel ta initiativ til å spille inn han som styremedlem i Wergelandssenteret? Det er veldig vanskelig å forstå, sier Listhaug til NRK.

Tirsdag ble det kjent at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ga et styreverv i stiftelsen Wergelandssenteret til lagdommer Frode Elgesem, som hun nå har erklært seg inhabil overfor.

Stiftelsen har gitt penger til Utøya AS, hvor tre styremedlemmer er nære venner av Brenna. Brenna har erklært seg inhabil også overfor disse.

Onsdag møtes kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget for å diskutere saken. Foruten Frp, har både Høyre og Venstre krevd at Brennas habilitet havner på komiteens bord.

Komiteen skal først drøfte saken og sende skriftlige spørsmål til statsråden. Deretter kan det bli åpnet kontrollsak, som senere kan ende med høring på Stortinget.

NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa