mandag, 14 mars 2022 10:00

Støre: Det som skjer i Europa, får betydning for budsjettforhandlingene

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holder en pressekonferanse på Klækken hotell før regjeringen starter arbeidet med budsjettet for 2023. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holder en pressekonferanse på Klækken hotell før regjeringen starter arbeidet med budsjettet for 2023. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Regjeringens budsjettkonferanse finner sted i en urolig tid med krig i Europa. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier det vil få betydning for forhandlingene.

– Denne budsjettkonferansen finner sted i en urolig tid, og jeg tror alle er preget av det som skjer i Ukraina. Det menneskelige vi ser på bilder, uroen rundt at det er krig på vårt kontinent, og ønsket om å hjelpe folk som er på flukt, og om å hjelpe folk som opplever grusomheter, sier Støre.

– Det som skjer i Europa, vil også få betydning for det som skjer her inne, sier Støre, med henvisning til Klækken hotell der budsjettkonferansen finner sted.

Han sier situasjonen i Ukraina gjør at Norge må se på tre områder med nye øyne i forbindelse med neste års statsbudsjett.

– Det er tre områder som vi må se på med nye øyne: Det ene er forsvaret vårt – innretningen av det og hvordan vi vektlegger det der vi er våren 2022 med krig i Europa, beredskapen i landet vårt, og at vi kan motta mange flyktninger fra Ukraina i kommunene, sier Støre.

 – Sånn situasjonen er blir det overordnede temaet for våre samtaler trygghet for landet. Trygghet for folks økonomi, og trygg økonomisk styring blir vårt bidrag for å komme oss gjennom det vi står i nå, sier Støre.

 – Vi må snu på krona

Det går godt med norsk økonomi, men da må vi holde igjen og snu på krona, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) før regjeringens budsjettkonferanse.

– Vi skal planlegge budsjett for 2023. Mye kan skje i månedene framover. Vi vet en god del om vår økonomi som utgangspunkt. Det går godt i økonomien, som er på vei ut av pandemien. Det gjør det i Norge og hos våre viktigste handelspartnere, sa Støre på en pressekonferanse utenfor Klækken hotell i Jevnaker, der regjeringen mandag skal starte arbeidet med budsjettet.

– Vi er heldige som har en økonomi i sterk oppgang, men da betyr det for oss som skal lage statsbudsjett, at vi må holde igjen, vi må snu på krona når vi skal gjøre gode investeringer, sa han.

Budsjettkonferansen skal etter planen skal den vare til onsdag ettermiddag.

 

Sist redigert mandag, 14 mars 2022 10:02
NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa