søndag, 16 mai 2021 11:20

Tix: Det fine med Eurovision er at «more is more»

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Tix under den andre sceneprøven i Rotterdam Ahoy. Tix under den andre sceneprøven i Rotterdam Ahoy. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Tix mener det er to måter å gå til topps i Eurovision: Plasseringen, samt at han får fortalt sin historie til flest mulig. Tirsdag gjelder det i semifinalen.

Den norske delegasjonen har vært på plass i Rotterdam i ei drøy uke allerede. Andreas Haukeland, bedre kjent som Tix, har hatt to sceneprøver.

Mandag er ikke bare 17. mai, men også dagen for første og andre generalprøve, hvor den siste regnes som ekstremt viktig fordi den danner grunnlaget for fagjuryenes vurderinger.

På spørsmål om hva vi kan vente oss, svarer han slik:

– Jeg er da kjent for å slå på stortromma, er jeg ikke? Det fine med Eurovision er at «more is more». Det blir spektakulært og det fineste antrekket jeg noen gang har hatt på meg, sier han til NTB.

Gulloverdelen fra den norske Melodi Grand Prix-finalen er nemlig byttet ut med en dekket med krystaller. Englevingene er de samme.

Tippet å gå videre

Ifølge oversikten til Eurovisionworld har spillselskapene Norge som nummer åtte i den første semifinalen, der ti land går videre. Samlet sett har de Norge på en 15. plass. Tix mener det er flere måter å vinne konkurransen.

– Veldig mange vil definere det som plasseringen i Eurovision-konkurransen, men for meg er det to måter å gå til topps på. Den ene er plasseringen i konkurransen. Den andre er hvor mange som sitter igjen etterpå og tenker at Norges bidrag i år betød noe for dem, sier han.

– Og det vet jeg allerede at veldig mange i Norge tenker, men jeg begynner å se at det er ganske mange ute i Europa også. Den seieren skal jeg dra hjem til Norge med uansett. Og så håper jeg på det beste i Eurovision, selvfølgelig.

Under to uker etter at den offisielle videoen til Tix' Eurovision-bidrag «Fallen Angel» ble lagt ut på YouTube, har den rundet en halv million visninger.

Videoen er sterkt selvbiografisk og viser hvordan artisten som ung fikk «Tics» skrevet med tusj i panna fordi han har Tourettes syndrom.

Låt for fan

For et par dager siden slapp han også sangen «Engel, ikke dra». Den er skrevet til Aurora Buerskog, som beskrives som en av Tix' aller største fans. Da hun døde i 2019, bare 20 år gammel, reiste artisten til Stavanger for å delta i begravelsen hennes.

– Det er nå to år siden jeg begynte på denne låten, men nå vil jeg endelig utgi den for å gjøre den tilgjengelig til alle de som kanskje trenger den og forhåpentligvis kan finne trøst i den, sier artisten.

Overskuddet fra låten går til organisasjonen Ønsketransporten, som forsøker å bidra når sykdom eller funksjonshemning står i veien for opplevelser.

Strengt smittevern

Årets Eurovision Song Contest holdes i Rotterdam i Nederland.

Nederland er blant landene i Europa med høyest smittenivå nå. Arrangøren har laget et meget strengt smittevernregime, blant annet med testing av alle artister, delegasjoner og presse hver 48. time.

Lørdag avla et medlem av den polske delegasjonen en positiv koronaprøve.

– I henhold til vår helse- og sikkerhetsprotokoll har denne personen nå gått i isolasjon, skriver Den europeiske kringkastingsunionen i en pressemelding.

Den positive prøven fører også til at resten av den polske delegasjon, inkludert artisten Rafal Brzozowski, må i karantene og ta PCR-prøver.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa