fredag, 22 mai 2020 12:18

Maria Engås Halsne slipper «Down To The Water»!

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Maria Engås Halsne slipper «Down To The Water»! Foto: Universal Music

Maria Engås Halsne fra Ålesund gikk seirende ut av The Voice: Norges Beste Stemme i 2019, og nå er hun klar for å slippe debutsingelen «Down To The Water» 22. Mai!

Maria ønsker at musikken hennes kan treffe hjerter og skape følelser, og liker best når musikken blir til underveis i låtskriverprosessen. «Mitt største ønske er å lage musikk som folk kan kjenne seg igjen i og som kan bety noe for andre».

Hennes største interesse er mennesker, hvordan vi alle tenker, føler og opplever livet, noe som også er et gjennomgående tema i musikken hennes. Maria liker at det hun formidler er i sentrum og ikke henne selv, hun er musikalsk av natur og har hatt musikkutdanning i både piano og sang på kulturskolen i Ålesund. Allsidigheten hennes i både i uttrykk og musikalitet, gjenspeiler seg i musikksmaken hennes. Hun snublet inn i popmusikken, gjennom The Voice, der har hun kost seg hvert sekund, og erfaringene hun fikk der har gjort at hun nå har store drømmer om en suksessfull musikkarriere.

Dette har Maria selv å si om låten:
«Down To The Water-sangen ble til fra scratch i session sammen med Ronny. Jeg hadde lyst til å skrive noe ærlig om livet, oppmuntre og spre glede, rett og slett. Det resulterte i en låt som virkelig bare kommer rett fra hjertet mitt. Helt ærlig, så har jeg ikke selv opplevd de der aller tyngste tingene livet kan slenge etter oss. Men jeg har venner og folk jeg er glad i som opplever, og har opplevd, akkurat de tingene. Så dette er en låt både til deg som går gjennom kaoset selv, og til deg som ønsker å være der i for andre. Håper låta kan bringe glede og kjærlighet. Jeg ser for meg at kjærligheten har to sider. Den stille, det lille lyset som fortsetter å brenne selv om alt annet er mørkt, og den sterke kraften - havet som hensynsløst bryter inn mot land. Sorgen og smerten skal ikke fortrenges, men den skal heller ikke få ha total kontroll over oss. La andres kjærlighet få slippe inn. Paradokset med glede midt i smerten, kontrasten mellom lyset og mørket - det ønsker jeg å få fram på en eller annen måte. Selv om livet føles som et totalt kaos, kan det også føles helt riktig og godt å synge med på en lett og ledig «nanana» i refrenget».

Musikkvideo til låten slippes samme dag.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa