onsdag, 18 september 2019 08:02

Pensjonister med forsørgelsesbyrde kan bli fratatt tilskudd

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) mener det å få forsørgertillegg for kvinner i yrkesaktiv alder er avleggs. Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) mener det å få forsørgertillegg for kvinner i yrkesaktiv alder er avleggs. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) vil fjerne et eget statstilskudd til pensjonister som forsørger ektefelle og barn.

Det behovsprøvde forsørgertillegget koster staten rundt 100 millioner koner i året, skriver Dagens Næringsliv. Nesten alle de 2.500 mottakerne er menn. En tredel av utbetalingene havner i utlandet og de største mottakerlandene er Thailand og Filippinene, ifølge Arbeids- og sosialdepartementet.

– Det å få forsørgertillegg for kvinner i yrkesaktiv alder, mener jeg er ganske avleggs. Dette er en ordning som rett og lett har overlevd seg selv, sier Hauglie.

Forslaget sendes på høring tirsdag og er et av flere tiltak i en sparepakke fra regjeringen for å kutte pensjonskostnader.

– Blant ekstremtilfellene er en 73 år gammel pensjonist som får 30.000 kroner for ti barn. Den eldste mottakeren er 90. Og det er en annen pensjonist som får forsørgertillegg for kone på 25 år, sier statsråden.

Hauglie presiserer at disse tilfellene ikke er representative.

NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa