fredag, 15 mars 2019 07:53

Sveriges MGP-vinner skriver historie

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Warner Music Sweden sto for seks av de tolv finalistene i årets utgave av Melodifestivalen for å plukke ut Sveriges bidrag til den internasjonale finalen av Eurovision i Tel Aviv i mai. John Lundviks låt "Too Late For Love" endte med å motta flest stemmer ikke bare fra de internasjonale jurygruppene, men også av det svenske folk.

At juryene er så samstemte, der samtlige ga sin 12-poenger til Lundvik, har ikke skjedd i Melodifestivalen siden Carola sin "Främling" i 1983-finalen.

Låta "Too Late For Love" har ligget som nummer 1 på Spotify i Sverige helt siden den ble utgitt for to uker siden og ligger for tiden som nummer 3 på radiolistene, samt nr 13 på Shazaam. Dette gjør at låta nå kan skilte med over 5,5 millioner strømminger totalt og videoen med fremførelsen av låta nærmer seg 1 million visninger på YouTube. Se den her. Låta har tydeligvis også blitt plukket opp av det norske folk da man kunne observere en økning i strømming av låta med over 10 tusen daglige lyttere forrige helg.

I tillegg til å fremføre den svenske vinnerlåten som artist i Tel Aviv, er Lundvik en av låtskriverne bak Storbritannias bidrag, "Bigger than us", som blir fremført av Michael Rice. Han har dermed to låter med i konkurransen i tillegg til å fremføre den ene selv, noe som aldri før har skjedd i Eurovisions historie.

14. mai blir det spennende å se hvorvidt det blir John Lundvik som stikker av med hele seieren!

 

Sist redigert mandag, 18 mars 2019 16:33
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa