tirsdag, 03 oktober 2017 10:33

Politisk venneløs varaordfører nektes verv i Drammen

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Drammens omstridte varaordfører Yousuf Gilani (V) var mandag tilbake på jobb etter å ha vært i permisjon siden mai. Hans eget parti ønsker ikke at han fortsetter som gruppeleder. Drammens omstridte varaordfører Yousuf Gilani (V) var mandag tilbake på jobb etter å ha vært i permisjon siden mai. Hans eget parti ønsker ikke at han fortsetter som gruppeleder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Drammens omstridte varaordfører Yousuf Gilani (V), er møtt med en tverrpolitisk kald skulder etter at han kom tilbake på jobb mandag. Gilani har hatt permisjon fra alle sine politiske verv siden mai i år.

– Det er sterkt beklagelig at Drammen har en varaordfører uten tillit i bystyret og i eget parti, sier gruppeleser Eivind Knudsen i Arbeiderpartiet (Ap) til Drammens Tidende.

Gilani, som er siktet for identitetskrenkelse etter beskyldninger om at han har gitt seg ut for å være en annen i en epost til kommunen, har møtt bred tverrpolitisk fordømmelse – også fra sine egne. Han nekter for anklagene.

– Gilani har ingen verv i Drammen Venstre, heller ikke som gruppeleder, sier generalsekretær Trond Enger i Venstre til Drammens Tidende.

Drammen Venstre har bedt Yousuf Gilani søke fritak ut perioden, og Eidi Ann Hansen fungerer i dag som gruppeleder. Hun tok over da Gilani tok permisjon.

– Jeg er fortsatt gruppeleder og blir det inntil gruppa gjør et annet valg, sier Hansen.

Gilani sier han vil ta opp saken på partiets neste gruppemøte, som er 15. oktober. Saken rundt Gilani har vakt betydelig oppmerksomhet, og mange spør om Gilani i det hele tatt kan fungere som varaordfører slik situasjonen er. Drammens Tidende adresserte det spørsmålet med følgende kommentar i sin leder tirsdag :

«Så lenge Yousuf Gilani har tillit til seg selv, og ønsker å bli sittende, er han varaordfører i Drammen».

Avisen påpeker at Gilani er valgt for fire år, som gir ham rett til å titulere seg varaordfører, og på en godtgjørelse på 194.132 kroner i året.

Ordfører Tore O. Hansen (H) har gjort det klart at han ikke tror Gilani får spesielt mye å gjøre fremover.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa