tirsdag, 14 mars 2017 15:32

U2s The Joshua Tree feirer 30 år

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
U2s The Joshua Tree feirer 30 år Foto: Anton Corbijn

For å markere at det er 30 år siden utgivelsen av U2s femte studioalbum The Joshua Tree, slippes det 2. juni jubileumsutgaver av albumet.

I tillegg til det orginale 11-spors albumet, kommer det også en super deluxeutgave som inneholder liveopptak av The Joshua Tree Tour 1987 fra Madison Square Garden, sjeldenheter og B-sider fra albumets originale innspilling samt 2017-remixer fra Daniel Lanois, St Francis Hotel, Jacknife Lee, Steve Lillywhite og Flood. Deluxutgaven inneholder også en 84-siders innbundet bok med personlige fotografier The Edge tok i Mojave-ørkenen under den orginale fotosession for The Joshua Tree tilbake i 1986.


The Joshua Tree ble orginalt utgitt 9. mars 1987 og med hitsinglene “With Or Without You”, “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” og “Where The Streets Have No Name” ble Bono, The Edge, Adam Clayton og Larry Mullen superstjerner over natten.

Albumet gikk # 1 i blant annet Storbritannia, USA og Irland og solgte i overkant av 25 millioner.

U2 prydet coveret av Time Magazine i april 1987 og magasinet proklamerte bandet til "Rock hotteste Ticket". De 12 månedene som fulgte stakk bandet av Grammy-priser for låten "Where The Streets Have No Name" og Album of the Year for The Joshua Tree samt Brit-awards. De gjorde også fire uforglemmelige konserter i Belfast, Dublin og Cork i løpet av sommeren 1987.

The Joshua Tree ble produsert av Brian Eno og Daniel Lanois og ble spilt inn i Dublin på Windmill Lane Studios og Danesmoate, huset som senere ble bassist Adam Claytons hjem.

I år legger bandet ut på veien igjen og åpner turneen i Vancouver 12. mai. Først står Nord-Amerika for tur før de kommer til Europa med blant annet to utsolgte show på Twickenham Stadium 8. og 9. juli i forkant av en konsert i hjembyen Croke Park i Dublin 22. juli.

The Joshua Tree originale trackliste:

Where The Streets Have No Name

I Still Haven't Found What I'm Looking For

With Or Without You

Bullet The Blue Sky

Running To Stand Still

Red Hill Mining Town

In God's Country

Trip Through Your Wires

One Tree Hill

Exit

Mothers Of The Disappeared

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa