lørdag, 15 april 2023 10:29

Dracula får nytt og blodig liv i André Øvredals regi – se grøssende ny trailer her!

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Dracula får nytt og blodig liv i André Øvredals regi – se grøssende ny trailer her! Filmbilde fra Nordisk Film

André Øvredal (Trolljegeren, The Autopsy of Jane Doe, Scary Stories to tell in the Dark) er tilbake med en ny storfilm fra Steven Spielbergs produksjonsselskap Amblin.
Regissøren har laget både film og TV-serier i Norge og utlandet, og er nå tilbake med THE LAST VOYAGE OF THE DEMETER, basert på det fryktinngytende kapittelet «Captain’s log» fra Bram Stokers klassiske roman, «Dracula» fra 1897.

Vi følger den russiske seilskuta Demeter på sin reise fra Karpatia til London. Skipet er chartret av en mystisk adelsmann, og lasten besår av 24 umerkede kasser.Alt mannskapet vet er at kassene skal fraktes til England. Hva de inneholder vet ingen. Men de oppdager snart at noe er galt. Veldig galt.

At «noe» er om bord sammen med dem. Filmen fortelle de mystiske og skremmende hendelsene som rammer mannskapet under overfarten. Natt etter natt forsvinner de sporløst…én etter én. De blir jaktet på. Men av hvem? Eller hva…?

«Målet mitt har vært å lage en skremmende og intens grøsser, helst den skumleste Dracula-filmen noensinne. Historien og settingen kan på mange måter sammenlignes med Alien, bare at vi er på et skip i 1897, og monsteret er Dracula. Og det er en stor og eventyrlig reise gjennom hele Europa sammen med mannskapet på et gammelt lasteskip. Det var en utrolig opplevelse å lage den, med alle de utfordringene det er å lage film i en slik setting, på et skip, med stormer, vann og regn, og masse VFX, praktiske effekter, stunts, special effects make up… alt samtidig….», sier regissør André Øvredal.

I THE LAST VOYAGE OF THE DEMETER møter vi Liam Cunningham (Game of Thrones) som Demeters kaptein. Vi treffer også David Dastmalchian (Prisoners, Suicide Squad, Dune, Ant-man), Corey Hawkins (Straight outta Compton, Kong: Skull Island, BlacKkKlansman) og Aisling Franciosi (The Nightingale, The Fall, Game of Thrones). I tillegg har André tatt med seg den norsk skuespilleren Martin Furulund blant mannskapet om bord på Demeter.

«Det var en helt fantastisk opplevelse å få jobbe med André Øvredal og Amblin. Det å få være en del av den så stor Dracula-film er rett og slett helt rått. Og med så vanvittig god cast og crew så har dette vært et eventyr,» sier Martin Furulund.

Filmen har norsk premiere 18.august.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.