torsdag, 12 mars 2020 11:40

Alle barnehager og barneskoler i Oslo stenges mandag - vestlandet følger

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Alle barnehager og barneskoler i Oslo stenges fra og med mandag, opplyser Oslo kommune i en pressemelding. Foreldre bes om å holde barna hjemme fra fredag.

Ungdomsskoler og videregående skoler stenges fra og med fredag 13. mars.

– De tiltakene vi iverksetter nå, er svært inngripende og får store konsekvenser for byens befolkning. Vi gjør dette nå fordi vi frykter at konsekvensene av å ikke gjøre det vil være større. Det viktigste nå er å hindre spredning av smitte og trygge våre innbyggere, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Hvis det er mulig, ønsker kommunen at foreldre med barn i barnehage og barneskole holder barn hjemme fra og med fredag.

De siste dagene har lærere i koronakarantene skapt utfordringer for skoledriften. Ved enkelte skoler ble de som kunne, bedt om å holde barna hjemme.

Onsdag sa skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) at det foreløpig ikke var aktuelt å stenge skolene, til tross for at det mest sannsynlig er smitte på skoler i Oslo. Etter torsdagens daglige beredskapsmøte i kommunen har de snudd.

Bergen og hele Vestland fylke stenger alle skoler

Ungdomsskoler i Bergen stenges fra fredag, og barnehager og grunnskoler stenges fra mandag, melder Bergensavisen.

Torsdag formiddag bestemte byrådet å stenge ned bergensskolene i sin helhet for å forhindre spredning av koronaviruset, skriver avisen.

Fra før er skoleturer, kurs, foreldremøter og skidager avlyst.

Allerede fra fredag oppfordres alle til å holde barn hjemme dersom de kan.

Vestland fylke følger etter og stenger alle skolene i 14 dager. Det blir nettbasert hjemmeundervisning for at elever skal kunne følge progresjonen.

Sist redigert torsdag, 12 mars 2020 11:43
NTB