torsdag, 05 september 2024 08:41

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
56 år gamle Frode Jacobsen fra Bøler har ledet Oslo Arbeiderparti siden 2016. Nå ønsker han seg en andre periode på Stortinget. 56 år gamle Frode Jacobsen fra Bøler har ledet Oslo Arbeiderparti siden 2016. Nå ønsker han seg en andre periode på Stortinget. Foto: Terje Pedersen / NTB

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

– Jeg har fått spørsmål fra nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti om jeg stiller meg til disposisjon for stortingslista ved valget neste år. Det har jeg svart ja på, sier Jacobsen til Dagsavisen.

56-åringen fra Bøler har ledet Oslo Arbeiderparti siden 2016 og har sittet på Stortinget siden 2021. Oslo Ap ligger etter dagens meningsmålinger an til å få inn tre stortingsrepresentanter fra Oslo ved valget neste år. I dag har partiet fire.

Etter at Espen Barth Eide nylig varslet at han ikke tar gjenvalg, er tredjeplassen på listen ledig. Jacobsen, som hadde femteplassen for fire år siden, er i dag fast møtende vara for statsminister Jonas Gahr Støre, som står på førsteplass.

Kamzy Gunaratnam, på andreplass på listen for fire år siden, ønsker gjenvalg. Det samme gjør Trine Lise Sundnes på fjerde.

Torsdag morgen bekreftet Ap-nestleder og helseminister Jan Christian Vestre overfor NRK at han også ønsker en plass på Oslo Aps stortingsliste.

Det er også trolig at tidligere nestleder Hadia Tajik ønsker en plass på listen.

Dersom både Tajik og Gunaratnam ønsker seg andreplassen på listen, og både Jacobsen og Vestre ønsker seg tredjeplassen, kan det bli duket for nye runder med nominasjonsstrid og uro i Oslo Ap.

NTB