lørdag, 04 november 2023 18:58

Mann siktet for drap på søsteren sin i Hvittingfoss

Skrevet av
En mann i 70-årene er pågrepet og siktet for drap på sin egen søster i Hvittingfoss lørdag formiddag. En mann i 70-årene er pågrepet og siktet for drap på sin egen søster i Hvittingfoss lørdag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB

En mann i 70-årene er pågrepet og siktet for drapet i Hvittingfoss lørdag formiddag.

Mannen ringte selv politiet klokken 11.17 lørdag formiddag og varslet om hendelsen, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet rykket ut til boligen til den avdøde, hvor de pågrep mannen som nå er siktet for drap. Både den pågrepne og den avdøde er i 70-årene.

– Det vil bli gjennomført en foreløpig rettspsykiatrisk vurdering av siktede i løpet av kvelden, sier jourhavende jurist i Sørøst politidistrikt Mats Henriksen.

Mannens forsvarer Ketil Magnus Berg skriver i en tekstmelding til NTB har vært i kontakt med sin klient i ettermiddag, men at han ikke ønsker å gå nærmere inn på saken nå.

Henriksen opplyser videre at politiets kriminalteknikere vil jobbe på åstedet utover kvelden og natten.

– Mannen har foreløpig ikke vært avhørt av politiet, men han vil kunne få forklare seg for oss så fort han er klar for det, sier Henriksen.

Til NTB sier Henriksen at det er for tidlig å si noe om måten kvinnen døde på, men at åstedet var den avdødes bolig.

– Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Det er heller ingen grunn til å tro at det har vært flere involverte slik som saken står nå, sier politiadvokaten.

Han sier samtidig at politiet tar sikte på å framstille mannen for varetektsfengsling i Hokksund tingrett søndag klokken 14.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa