fredag, 22 september 2023 08:09

To døde etter skyting på pub i Sverige

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
To personer er døde og to andre ble skadd i en skyteepisode på en pub i Sandviken i Sverige. To personer er døde og to andre ble skadd i en skyteepisode på en pub i Sandviken i Sverige. Foto: Henrik Hansson / TT / NTB

Flere personer ble skutt på en pub i Sandviken nord for Stockholm torsdag kveld, melder politiet. To personer døde og to andre har livstruende skader.

Tre av fire var trolig tilfeldige ofre.

– Vi mistenker at én person har vært målet og at de tre andre har befunnet seg på plassen, men ikke hatt noe med det å gjøre, sier politiets pressetalsmann Magnus Jansson Klarin.

Personen som trolig var målet, var en av dem som ble drept. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 22.18 torsdag.

– På stedet ble det funnet flere personer med skuddskader, hvorav to med livstruende skader, skriver de. Fredag formiddag opplyste politiet at de to var døde av skadene.

Ingen var pågrepet fredag morgen, og en stor politiinnsats pågår for å lete etter gjerningspersoner.

– Det har nok koblinger til et kriminelt miljø, men jeg kan ikke si hvilken gruppe det skal dreie seg om. Det får vi se. Det er gjort mange vitneavhør og flere skal gjennomføres.

Sandviken ligger rundt 20 mil nord for Stockholm og 13 mil fra Uppsala. Begge steder har det den siste tiden vært alvorlige voldssaker som knyttes til gjengkriminalitet.

– Vi undersøker om det er koblinger til de skyteepisodene som vi har hatt tidligere i Sandviken og også til den siste tidens voldsspiral, sier Klarin.

 

* Den siste tids voldskriminalitet i Uppsala og Stockholm knyttes blant annet til en intern konflikt i den kriminelle gjengen kjent som Foxtrotnätverket.

* Torsdag 7. september: En kvinne i 60-årsalderen blir om natten drept i sin egen bolig i Uppsala. Politiet har bekreftet at hun var moren til et gjengmedlem.

* Mandag 11. september: En 13-årig gutt blir funnet skutt og drept i et skogsområde i Haninge sør for Stockholm.

* Tirsdag 12. september: En 23 år gammel mann blir skutt og drept i en trappeoppgang i et boligområde i Uppsala. Mannen var nabo til et gjengmedlem og trolig et tilfeldig offer.

* Onsdag 13. september: En mann i 20-årene blir skutt og drept i Vasastan i Stockholm.

* Torsdag 14. september: En tenåringsgutt dør etter å ha blitt funnet skutt i Västertorp sør for Stockholm.

* Lørdag 16. september: En 39 år gammel mann blir skutt og drept i Råcksta i Vällingby vest i Stockholm.

* Torsdag 22. september: To personer blir skutt og drept på en pub i Sandviken nord for Stockholm. To andre blir såret. Tre av fire er trolig tilfeldige ofre.

Kilder: TT, SVT

Sist redigert fredag, 22 september 2023 10:07

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa