tirsdag, 29 august 2023 14:50

Uro og mysterium: Politiets uventede opptreden i Veienkollen

Delta (politiets beredskapstropp) under en demonstrasjon arrangert av Politidirektoratet i samarbeid med Oslo politidistrikt og Politiets sikkerhetstjeneste. Delta (politiets beredskapstropp) under en demonstrasjon arrangert av Politidirektoratet i samarbeid med Oslo politidistrikt og Politiets sikkerhetstjeneste. Foto: Lise Åserud / NTB

I en ellers fredelig vei ved navn Veienkollen, som ligger idyllisk til i Hønefoss, ble beboerne den 16. august 2023 møtt med en urovekkende hendelse som har etterlatt dem både redde og forvirrede. Noe som lignet politiets deltatropp skapte panikk da de plutselig raste inn i nabolaget og gikk til angrep på et hus.

Ifølge vitneskildringer ropte medlemmer av Deltatroppen "politi" mens de brutalt dundret på dørene til huset. Politiet brøt til og med opp minst en dør for å få adgang til bygningen. Det som skulle ha vært en fredelig dag i denne avsidesliggende veien, forvandlet seg raskt til et skremmende scenario som ingen hadde forventet.

En lokal næringsdrivende, som er knyttet til den aktuelle adressen, men ikke bor der, avslørte til RingeriksAvisa at han var kjent med hendelsen. Overraskende nok, nektet han å gi ytterligere kommentarer om saken og insinuerte at det ville være vanskelig å få svar fra andre kilder også. Denne unnvikende holdningen fra en person som kanskje har informasjon om hendelsen, bidrar til det mystiske sløret som omslutter saken.

Torgny Alstad, en erfaren kommunikasjonsrådgiver ved Sør-Øst politidistrikt, har uttalt at de ikke har noen kjennskap til denne hendelsen. Dette gir opphav til flere spørsmål enn svar. Hvordan kan en så dramatisk hendelse som angivelig involverer medlemmer av Deltatroppen gå upåaktet hen av politiet? Er det en feil i informasjonsflyten, eller er det noe mer komplisert som foregår i kulissene?

Vi har også tatt kontakt med A-krimsenteret, som normalt er involvert i lignende situasjoner, men de hevder også at de ikke har noen kunnskap om denne spesifikke hendelsen. Denne mangelen på informasjon fra myndighetene gir rom for spekulasjoner og teorier blant de lokale innbyggerne.

Saken i Veienkollen kaster en mørk skygge over det ellers fredelige lokalsamfunnet. Beboere som tidligere har levd i trygghet og harmoni, føler nå en økende uro på grunn av den uoppklarte hendelsen. Hvorfor angrep Deltatroppen dette huset? Hvorfor kjenner ikke myndighetene til det som har skjedd? Og hva er den lokale næringsdrivendes rolle i dette mysteriet?

Inntil mer informasjon blir avslørt, vil Veienkollen fortsette å være et sted preget av usikkerhet og bekymring.

Siste: Etter noen dager kjente allikevel politiet til saken. Vi ble da oppringt av politiet som opplyste hvilken politiadvokat som hadde saken. Politiadvokat Andreas Baklie Haugen skjønte først ikke hvilken sak vi siktet til. Vi sendte da en mer detaljert mail med de samme spørsmålene. Den er pr 1.10.23 ubesvart.

Sist redigert torsdag, 05 oktober 2023 10:20

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa