onsdag, 28 juni 2023 22:11

Mann dømt til fengsel for hundemishandling

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

En mann i 50 årene er i Ringerike, Asker og Bærum tingrett dømt til 15 dagers fengsel for brudd på dyrevelferdsloven for mishandling av sin egen hund.

Mannen i 50-årene er dømt for brudd på dyrevelferdsloven da han i august 2022 utsatte hunden sin for vold. Han skal blant annet ha løftet den opp etter nakkeskinnet, ristet den kraftig og påført den flere slag mot hodet og/eller kroppen. Han ble også dømt for brudd på hundeloven.

Da saken mot mannen fant sted, erkjente han seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen om bruddet på dyrevelferdsloven, men han erkjente seg delvis skyldig etter tiltalepunktet som gikk på brudd på hundeloven.

I domsslutningen kommer det fram at retten finner at mannen forklarte seg troverdig om hendelsen, men at han bagatelliserte kraftbruken og omstendighetene rundt hendelsen. Videre har retten ved bevisvurderingen lagt avgjørende vekt på vitneforklaringene i saken.

Mannen i 50-årene er også idømt en bot på 5.000 kroner, samt til å betale sakskostnader på 3.000 kroner.

I domsslutningen fra tingretten kommer det samtidig fram at fullbyrdingen av straffen utsettes med en prøvetid på to år.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa