fredag, 02 juni 2023 09:30

Mari Velsand til europeisk toppverv

Skrevet av
Europeisk møte mellom mediemyndighetene denne uka i Oslo. F.v.: Valentin Alexandru Jucan, Stephanie Comey, nyvalgt styreleder Mari Velsand, Maria Donde og Stanislav Matejka. Europeisk møte mellom mediemyndighetene denne uka i Oslo. F.v.: Valentin Alexandru Jucan, Stephanie Comey, nyvalgt styreleder Mari Velsand, Maria Donde og Stanislav Matejka.

Direktør Mari Velsand i Medietilsynet, oppvokst på Gran på Hadeland, er valgt som ny styreleder i EPRA, som er en organisasjon for europeiske mediemyndigheter.

EPRA (European Platform of Regulatory Authorities) ble etablert i 1995, og skal legge til rette for samarbeid og erfaringsutveksling mellom mediemyndigheter på tvers av land i Europa.

– Raske og store endringer på mediefeltet gjør at også mediemyndighetenes rolle og arbeidsformer må være i kontinuerlig utvikling. I den konteksten er samarbeid og erfaringsdeling på tvers av landegrenser svært viktig, sier nyvalgt styreleder Mari Velsand.

Europeisk samarbeid om oppgaver på mediefeltet

Velsand har vært medlem i styret i EPRA de siste fire årene, og er nå altså valgt som styrets leder for de kommende to årene. Andre styremedlemmer er Maria Donde fra Storbritannia, Stephanie Comey fra Irland, Stanislav Matejka fra Slovakia og Valentin Alexandru Jucan fra Romania. EPRAs sekretariat er lokalisert i Strasbourg i Frankrike.

– Jeg ser fram til å lede arbeidet med å videreutvikle det europeiske samarbeidet mellom myndigheter som har oppgaver på mediefeltet, sier Velsand.

160 delegater fra over 50 land møtes denne uken i Oslo

Medietilsynet er denne uken vertskap for vårens plenumsmøte i EPRA, som foregår i Oslo. Møtet samler cirka 160 delegater fra mer enn 50 land.

– Dette har vært et stort løft for en liten organisasjon som Medietilsynet, men det er viktig for oss å kunne bidra til det europeiske fellesskapet gjennom å være vertskap for vårens EPRA-møte, sier Mari Velsand.

Høstens møte i EPRA er lagt til Romania.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa