onsdag, 31 mai 2023 09:54

Her er sommerens pipekonsertartister

Skrevet av
Utsnitt fra orgelpipene i Hønefoss kirke Utsnitt fra orgelpipene i Hønefoss kirke Foto: Frank Tverran

Det blir en ny rekke med pipekonserter i Hønefoss kirke denne sommeren. Pipekonserter er orgelkonserter for «alle» og varer i ca. en halvtime og arrangeres hver lørdag i perioden 10. juni til 22. juli.

Pipekonserter er orgelkonserter for «alle». Vi sikter mot konserter av høy kvalitet, men likevel med et uformelt preg der det er anledning til å stikke innom også for nysgjerrighets skyld. Det legges vekt på et bredt repertoar og gjenkjennelighet i musikkvalget. Hønefoss kirke har et flott og velklingende orgel som passer godt til et allsidig musikkrepertoar. Mange dyktige organister medvirker. Noen er etablerte og kjente utøvere på sitt instrument. Det spesielle denne sommeren at det er mange yngre organister som spiller.

Victoria Ulriksen ( Lørdag 10.6 kl 11.30) spilte sin første solokonsert som organist for to år siden i Hønefoss kirke. Denne sommeren er hun tilbake med et helt nytt og spennende program. Victoria er en meget talentfull musiker og organist. Hun har vært elev ved Barratt Due musikkinstitutt og på talentutviklings-programmet ved Norges Musikkhøgskole. Hun studerer nå kirkemusikk på Norges Musikkhøgskole. Hennes orgellærer har gjennom flere år vært professor og domorganist Kåre Nordstoga. Victoria får også undervisning på hammerklaver og på moderne klaver av Liv Glaser. Victoria har spilt en rekke konserter i Norge og i utlandet og deltatt på flere mesterklasser med anerkjente musikere fra inn- og utland.

Kåre Nordstoga ( Lørdag 17.6 kl 11.30) er domorganist i Oslo og er en av landets dyktigste og mest aktive organister og har mottatt mange priser for sin konsertvirksomhet og CD-innspillinger. Han har spilt i Hønefoss kirke mange ganger tidligere. Nordstoga har et allsidig repertoar med hovedvekt på klassikere som bl.a. Bach og Cesar Franck. Nordstoga er også orgellærer, bl.a. på Norges Musikkhøgskole.

Milkica Radovanovitsj ( Lørdag 24.6 kl 11.30) er konsertorganist og pianist med et bredt og allsidig repertoar. Hun har sin musikkutdanning fra Norge og Serbia. Milkica har konsertert i mange land og har fått strålende kritikker. Spesielt fremheves Milkicas innsiktsfulle tolkninger av verker fra ulike tidsepoker, hennes sans for musikalske detaljer og forståelsen av de lengre linjene i musikken. Hun har vunnet flere internasjonale priser.

William Ormseth ( Lørdag 1.7 kl 11.30)studerer kirkemusikk på Norges Musikkhøgskole på andre året i bachelorstudiet. Han har gått musikklinja på videregående ved Oslo By Steinerskole der han hadde orgel som hovedinstrument. Han har bl.a. Kåre Nordstoga som lærer.

Ellinor Grimnes ( Lørdag 8.7 kl 11.30) kommer fra Skotselv i Øvre Eiker. Hun begynte med orgelundervisning da hun var 12 år og spilte også sine første gudstjenester den gangen. Siden har hun tatt bachelor i kirkemusikk ved Norges Musikkhøgskole (2019), og master i orgel og korledelse ved Universitet i Agder (2022). Grimnes er en aktiv musiker og har spilt konserter både med kor, solister og større ensembler. I tillegg til barokk og musikk innenfor anglikansk tradisjon, ligger interessen i å spille norsk orgelmusikk og fremme den norske kulturskatten innenfor musikk. Siden januar 2023 er hun kantor i Tangen kirke i Drammen

Ingrid Hjerpseth (Lørdag 15.7 kl 11.30) er nyutdannet kantor med bachelor i kirkemusikk fra Norges Musikkhøgskole. Tidligere har hun gått musikklinjen fra Lillestrøm videregående skole og på Musikkfolkehøgskolen på Viken. Hun har holdt en rekke orgelkonserter i Norge og er virksom som akkompagnatør for forskjellige kor og tar oppdrag som organist og musiker.

Trond Akerø-Kleven (Lørdag 22.7 kl 11.30) er en mye etterspurt pianist og akkompagnatør. Han har sin klaverutdanning fra Norges Musikkhøgskole (NMH) i Oslo. Han har også utdanning i komposisjon og som operarepetitør. I senere år har han fullført kirkemusikkstudier med orgelspill og korledelse ved NMH. Siden 2005 har Akerø-Kleven jobbet som frelance pianist, akkompagnatør, kapellmester/repertitør og komponist og er aktiv innenfor flere sjangere. Han har vært delaktig i en rekke radio- og TV-produksjoner og CD-innspillinger. Siden 2016 har han hatt stillingen som organist i Åssiden kirke i Drammen.

Det er gratis adgang på konsertene, men det er mulighet for å støtte konsertarbeidet ved å gi en kollektgave. Hønefoss menighetsråd er arrangør. Vi ønsker velkommen til sommerens konserter i Hønefoss kirke.

Stein Sødal
Kantor i Hønefoss kirke

 

Sist redigert onsdag, 31 mai 2023 10:20

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa