fredag, 14 april 2023 09:55

Byggeplass-tyver tatt

Skrevet av
Byggeplass-tyver tatt Illustrasjonsfoto: Pixabay

Tre menn er pågrepet og siktet for å stå bak en rekke tyverier fra byggeplasser i sør-Norge.


Innlandet politidistrikt pågrep natt til 28. mars to menn i 20-årene og en mann i 40-årene i en bolig på Toten. De to mennene i 20-årene er siktet for grove tyverier, mens den tredje er siktet for heleri. De siktede ble etter pågripelsen først tatt med til sentralarresten og deretter framstilt for varetektsfengsling i Østre Innlandet tingrett.
De tre ble fengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon.
Det har over en viss tidsperiode vært utført en rekke grove tyverier fra fritidsboliger og hytter under oppføring både i Innlandet og i områder som tilhører Øst politidistrikt og Sør-Øst politidistrikt.
– Politiet mistenker at de tre mennene står bak i et stort antall av disse tyveriene hvor det er stjålet verktøy for til sammen flere millioner kroner, sier Ragnhild Ouren, leder for etterforskning på Lillehammer.
I forbindelse med pågripelsen ble det gjort funn av blant annet verktøy og annet tyvegods som politiet arbeider med å spore tilbake til rette eier.
– Noe av tyvegodset er allerede tilbake til rettmessig eier, men det gjenstår fortsatt en del arbeid. Vi oppfordrer bedrifter til å ta kontakt med sin nærmeste politistasjon for å gi en god beskrivelse av verktøy de er blitt frastjålet slik at vi skal kunne tilbakeføre verktøy til sin rettmessige eier, sier Ouren.
De tre mennene har øst-europeisk opprinnelse.

Sist redigert fredag, 14 april 2023 09:58

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa