lørdag, 25 mars 2023 08:57

EasyPark inngår samarbeid med Kople

Skrevet av

EasyPark utvider med nok en elbil-ladeaktør. Samarbeidet lanseres i slutten av mars, og vil gjelde for Koples ladestasjoner i hele Norge.

– Målet er å gjøre parkering så friksjonsfritt som mulig for folk på farten på tvers av landegrensene. Den store fordelen for kunden nå vil være at de ikke trenger to apper for å starte parkering og lading ved alle Koples ladestasjoner som krever at du betaler for parkering gjennom EasyPark. EasyPark håndterer dette i samme løsning. Samarbeidet gjør at vi er et skritt nærmere målet, sier Ludvik Eide, markedsansvarlig i EasyPark.

Gjennom hele 2022 har EasyPark lansert samarbeider med både lokale og landsdekkende operatører for elbillading i Sverige, Danmark, Finland, Norge og Slovenia. Data fra en fersk årsoppsummering utviklet av selskapet viser at flere elbileiere henvender seg til EasyPark for å administrere elbilladingen sin. Per dags dato er denne parkerings- og ladeløsningen tilgjengelig hos om lag 20 ladeaktører.

– Tallene viser at antall transaksjoner per ladepunkt stiger i takt med den økte elektrifiseringen av Europas bilpark. Vi er veldig glade for å fortsette denne utviklingen i 2023, sier Eide.

Norge leder an

I oppsummeringen kommer det også frem at antall transaksjoner i de landene hvor det er mulig å betale for elbillading med EasyPark-appen økte med 190 prosent i løpet av 2022 sammenlignet med 2021. Gjennomsnittlig ladevolum per transaksjon har også økt med nesten 16 prosent det siste året. I gjennomsnitt benytter brukerne 11,89 kWh per transaksjon.

I Norge, hvor EasyPark har kommet lengst med å samle de nasjonale ladeoperatørene i EasyPark-appen, har teknologiselskapet økt tilgjengeligheten av ladepunkter med over 30 prosent. Det betyr at elbileiere får tilgang til nesten 60 prosent av Norges offentlige ladepunkter gjennom appen.

– Norge har i mange år ledet an i overgangen til en elektrisk bilpark. Det krever at vi tilrettelegger for enkle og brukervennlige løsninger for både parkering og lading. Dette er et stort og viktig satsningsområde for oss, og vi vil fortsette å knytte til oss flere private ladeaktører i årene som kommer, sier Eide.

Enklere hverdag

Det finnes veldig mange forskjellige løsninger for hvordan man i dag kan betale for lading av elbil. Kople tilbyr lading både gjennom egne løsninger, og gjennom samarbeidspartnere som EasyPark. Har man elbil og skal lade må man i mange tilfeller nå også betale for selve parkeringen. Ladeaktøren Kople håper samarbeidet med parkeringsappen vil gjøre det enkelt å både lade og parkere elbilen – og å velge elbil.

– Vi jobber med å tilrettelegge ladestedene for alle brukerbehov, med enkle betalingsløsninger og brukervennlig utforming. Vi er derfor veldig glade for at Europas meste brukte parkeringsapp nå kan brukes til å starte lading ved våre ladelokasjoner, sier Tine Holm-Hansen, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Kople.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa