mandag, 20 mars 2023 08:13

Store deler av gartneri brant ned

Skrevet av
Brannvesenet ble møtt av et flammehav da de ankom gartneriet på Sem tidlig mandag morgen. Brannvesenet ble møtt av et flammehav da de ankom gartneriet på Sem tidlig mandag morgen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB

Store deler av et gartneri på Sem i Tønsberg gikk tapt under en brann tidlig mandag morgen. Vestfoldbanen var i en periode stengt som følge av brannen.

gartneri3

Tre av fire drivhus gikk tapt i brannen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB

– Store deler av bygningsmassen har gått tapt, og det foretas nå en kontrollert nedbrenning av deler av bygningsmassen, sier operasjonsleder Espen Reite i Sørøst politidistrikt til NTB mandag morgen.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 5.14 mandag morgen.

Kun en time senere hadde store deler av gartneriet gått med i brannen.

– På vei til stedet ser vi et flammehav, og det er i realiteten ikke noe vi kan gjøre bortsett fra å skjerme. Tre store drivhus er tapt, sier vakthavende brannsjef Tor-Atle Jakobsen i Vestfold interkommunale brannvesen på Twitter.

Tre drivhus brant

Det var i en periode kraftig røykutvikling, og røyken trakk mot Sem sentrum. Politiet ba derfor beboere i området om å lukke vinduene.

Reite sier at det kun er ett mindre drivhus som står igjen etter brannen, som ikke var direkte forbundet med de tre som har brent ned.

– Disse drivhusene er laget av akryl, så det brenner fort, sier han.

Det var også fare for at brannen kunne nå en større gasstank, og brannvesenet klarte også å kjøle ned en oljetank, som lå tettere på brannen.

– Tanken med fyringsolje kunne inneholde 5-10.000 liter, ifølge kjentmann på stedet. Vi er godt fornøyde med at vi klarte å skjerme den, sier brannmester Sven Erik Andersen.

Måtte stenge Vestfoldbanen

Ingen personer er savnet, og det er heller ikke meldt om personskade i forbindelse med brannen.

Vestfoldbanen, som går tett inntil gartneriet, var i en periode stengt for trafikk mellom Tønsberg og Stokke, men ble åpnet igjen i 6.10-tiden.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa