onsdag, 08 mars 2023 10:26

Se hva naboen betaler i eiendomsskatt

Skrevet av
Se hva naboen betaler i eiendomsskatt Illustrasjonsfoto: Pixabay

Fram til 31.3.23 ligger Ringerike kommunes lister over eiendomsskatten ute. Her kan du se både hvilken skattetakst og hvilket beløp som skal betales i skatt på alle eiendommer.

Men du trenger en liten oppskrift for å finne fram. Kommunen har ikke adresser, men gårds- og bruksnummer i sine lister.

Slik gjør du

Gå inn på norgeskart.no og søk opp adressen du vil vite noe om. Vi tok en tilfeldig adresse, Jørgen Thons vei 10. Her klikker vi på adressen og det kommer opp en boks med informasjon. Her finner du gårds-og bruksnummer.

Når vi skal søke på dette i kommunens skatteliste, bruker vi denne formen: 317/474 Det første tallet er gårdsnummeret og det andre tallet er bruksnummeret. Noter dette og klikk deg videre til kommunens skatteliste.


Her får du opp en PDF-fil med 339 sider. Hold ctrl-tasten din nede mens du trykker bokstaven F. Du får da opp et søkefelt. I dette søkefeltet skriver du det aktuelle gårds- og bruksnummeret. I vårt tilfelle skrev vi inn 317/474. Eiendommen blir da straks markert i tabellen og vi kan se at skattetaksten er kr 2.199.542 og at den årlige eiendomsskatten er kr 2.748,-

Feil utsendt eiendomsskatt

Ringerike kommune opplyser på sin hjemmeside at de har rotet med denne terminens utsendelse av eiendomsskatt, slik at noen privatpersoner er beskattet som om de har næringseiendom.

Sist redigert onsdag, 08 mars 2023 10:35

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa