onsdag, 18 januar 2023 15:04

NFF vil skrote sluttspillet i kvinnefotballen  - men HBK må bruke ordningen en sesong til

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
NFF foreslår å avvikle sluttspillet i Toppserien og 1. divisjon. NFF foreslår å avvikle sluttspillet i Toppserien og 1. divisjon. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB

Norges Fotballforbund innstillinger på avvikling av sluttspillmodellen i Toppserien og 1. divisjon.

Det er seriekomiteen i forbundet som har kommet fram til den nye løsningen, melder NRK.

Komiteen fikk før nyttår innspill fra klubber og kretser på tre ulike modeller, der ett av valgene var å skrote sluttspillordningen. Det skal den nå ha landet på.

Flere klubber og supportere har kritisert modellen som ble brukt i fjor. Det ble vedtatt i 2019, men ble implementert først i 2022 på grunn av koronapandemien. Brann ble mester etter å ha vært best både i grunn- og sluttspill.

I tillegg til å fjerne sluttspillet, ønsker NFF at seriespillet skal utvides til at lagene møter hverandre tre ganger, ifølge NFFs innstilling. Hjemmebanefordel i den siste kampen avgjøres ved loddtrekning. I Toppserien skal modellen inn fra kommende sesong, mens 1. divisjon skal gjennom et overgangsår før endringene implementeres. HBK-damene må altså vente et år til.

Innstillingen presenteres på en pressekonferanse på Ullevaal stadion senere i ettermiddag. Den skal stemmes over på forbundstinget 4. og 5. mars.

NTB

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa