fredag, 16 desember 2022 14:30

Lån penger online på forsvarlig måte

Lån penger online på forsvarlig måte Illustrasjonsfoto: Unsplash

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan låne penger online på en forsvarlig måte. Vi gir deg også en oversikt over hvilke lån du kan søke om online og viktige ting du må tenke på når du skal søke lån online.

Disse typene av lån formidles online

De fleste typer lån formidles nå online. Her er de vanligste typene av lån som du kan søke om online:

  • Boliglån, som er lån øremerket til kjøp av bolig, sekundærbolig, fritidsbolig og hytte. Slike lån kommer alltid med pant i objektet som kjøpes og har generelt en lav rente sammenlignet med andre typer lån.
  • Refinansieringslån er lån som erstatter et eller flere andre dyre lån, slik at du som låntaker får lavere renter og bedre lånevilkår.
  • Forbrukslån er lån til forbruk, investeringer og uforutsette utgifter. Det stilles ingen krav til sikkerhet og du kan bruke pengene på det du vil.
  • Bedriftslån omfatter blant annet ordinære bedriftslån, kassekreditt, leasing og crowdsourcing.
  • Kredittlån er en type lån som er rentefrie inntil du bruker pengene. Slike lån kan være gode å ha som en buffer. Kredittkort og rammelån er andre former for kredittlån og kontokreditt.

Dette må du tenke på når du søker lån online

Det er som regel raskt og enkelt å søke lån online, enten via de ulike bankenes nettsider eller ved bruk av en såkalt lånemegler. Når du søker lån online står du imidlertid selv ansvarlig for å oppgi riktige opplysninger som kreves for å få lånet du ønsker deg. Du må oppgi opplysninger som navn, adresse og fødselsnummer og signere lånesøknaden med BankID. Bankene vil imidlertid alltid ta en kredittsjekk av deg før du får innvilget lånesøknaden. Dersom du har mye gjeld fra før eller betalingsanmerkninger, vil det være vanskeligere å få lån og du må betale en høyere rente.

Et lån er ikke bare et lån

To personer som søker om det samme lånet kan få helt ulike betingelser. Hvilke betingelser du til slutt får tilbud om avhenger av flere faktorer og først og fremst din økonomiske situasjon. Dersom du har mye gjeld fra før og en lav inntekt, vil du få dårligere lånevilkår enn en person med høy inntekt i forhold til den eksisterende gjelden. Har du betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker vil det være vanskelig å få de fleste typer lån. De ulike bankene opererer også med ulike rentesatser og vilkår.

Å sammenligne flere banker er avgjørende

Det kan noen ganger være utfordrende å orientere seg i jungelen av lån og lånetilbydere. Du bør derfor bruke litt tid på å sammenligne ulike lån og lånetyper for å finne det lånet som passer best for deg og din økonomiske situasjon. Vilkårene vil variere mellom de ulike tilbyderne av lån, og det kan være mye penger å spare på finne det beste tilbudet. Derfor er det alltid lurt å søke lån i flere banker.

Å sammenligne og søke hos flere banker øker også sjansen for å få lån. Selv om en bank sier nei, kan du få innvilget den samme lånesøknaden i en annen bank. Nettportalen Kredittium.no har gjort det enkelt for deg å sammenligne lån og banker. Her kan du enkelt sammenligne et bredt spekter av ulike lån. Du legger bare inn noen opplysninger om deg selv, og så får du en oversikt over de beste lånene for deg I tillegg får du tilgang til informasjon og artikler skrevet av eksperter som forklarer hva de ulike lånetypene innebærer og hvilke som kan passe for deg.

Enten du trenger å låne 200 000 gjennom et forbrukslån eller søke om refinansiering, kan Kredittium hjelpe deg.

Les anmeldelser på nett

På Kredittium kan du lese uavhengige anmeldelser av de ulike lånetypene og lånemeglerne. Ved å lese disse før du bestemmer deg for å sende en lånesøknad, vil du være bedre informert og vil kunne ta bedre besluttninger i forhold til hvilke lån som passer for deg.

Ikke lån mer enn du har råd til å betale tilbake

Mange går dessverre i fellen å låne mer enn de har mulighet til å betale tilbake. Spesielt gjelder dette opptak av dyre forbrukslån og kreditter, som for eksempel kredittkort. Tenk derfor alltid nøye over hva du skal bruke pengene til og ha en plan klar for hvordan du skal betale tilbake. Ikke ta opp lån på impuls. Selv om det kan være relativt enkelt å få innvilget forbrukslån og kredittkort, bør du tenke over at rentene og kostnadene knyttet til slike lån er høye og kan medføre betydelige lånekostnader. I mange tilfeller kan det være rimeligere måter å skaffe seg penger å kreditt på, for eksempel ved å låne med sikkerhet i boligen. Les våre guider og artikler på Kredittium.no for å finne ut hvilket lån som vil være rimeligst for deg.

Har du allerede flere dyre lån?

Dersom du allerede har et eller flere dyre lån, bør du fortløpende se på mulighetene til å refinansiere disse for å få et lån med lavere rente og bedre betingelser. Har du ledig lånekapasitet i boligen, kan et lån med sikkerhet i boligen gi deg betydelig bedre vilkår og besparelser hver eneste måned. Også refinansiering kan du enkelt søke online, og på Kredittium.no kan du sammenligne de ulike mulighetene.

 

green balls

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa