torsdag, 13 oktober 2022 15:41

Øyvind Lien blir ansvarlig redaktør i Varingen

Øyvind Lien er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Varingen. Øyvind Lien er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Varingen. Foto: Frode Johansen, Ringerikes Blad.

Øyvind Lien (57) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Varingen i Nittedal.

Lien kommer fra Ringerikes Blad i Hønefoss, der han har hatt flere lederoppgaver. Nå er han debattleder i avisa.

– Lokalavisenes nærhet til leserne har alltid fascinert meg. Nå skal jeg ta med meg erfaringene fra Ringerike, og forhåpentligvis utvikle tradisjonsrike Varingen videre, sier han.

Øyvind Lien ble ansatt i Ringerikes Blad i 1990, først i avisas nærradio, og deretter i papiravisa. Deretter var han ute noen år, for å lede Eikerbladet i Mjøndalen - en tidligere gratisavis som daværende A-pressen overtok.

Han har vært redaksjonssjef, nyhetsredaktør, nyhetsleder og konstituert ansvarlig redaktør i to perioder i Ringerikes Blad. De siste årene har han hatt et spesielt ansvar for debatt, kommentarer og podkast, i tillegg til å skrive.

Styreleder Kristina Fritsvold Nilsen er svært fornøyd med at en så erfaren medarbeider og leder nå inntar sjefsstolen i Varingen. Hun trekker også fram at Øyvind Lien gjennom sine år i Ringerikes Blad allerede kjenner Amedia godt, og derfor har god kunnskap om konsernets strategier for utvikling av lokalavisene, og hvilken støtte han kan få i dette arbeidet.

– Jeg kjenner Øyvind som en god leder med bred publisistisk erfaring og god forståelse for lokaljournalistikkens egenart. I sine lederroller, blant annet som konstituert ansvarlig redaktør i avisa, har han bidratt til at Ringerikes Blad har en tydelig profil og et godt feste i lokalsamfunnet. Jeg er sikker på at han kommer til å bruke all sin erfaring til å utvikle Varingen til å bli en enda bedre lokalavis for innbyggerne i Nittedal, sier Kristina Fritsvold Nilsen.

Varingen har et registrert opplag på 5.800 og 8.200 daglige lesere. Avisa kommer ut på papir onsdag og fredag. Siden Amedia overtok Varingen i 2017 er underskudd snudd til overskudd samtidig som opplag og lesertall har økt.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa