søndag, 24 juli 2022 13:41

Flott festival på Pettersøya

Skrevet av
Vokalist Kjetil Elverum i MAKTKAMP Vokalist Kjetil Elverum i MAKTKAMP Foto: Frank Tverran

Vår lille sommerredaksjon rakk dessverre ikke å få med oss hele Malstrømfestivalen. Derfor måtte vi nøye oss med de tre siste bandene lørdag kveld. Men hvilken opplevelse!

Vi fikk med oss åpningen til MAKTKAMP. Vokalist Kjetil Elverum stjal uten tvil showet og ingen av de to andre bandene kom i nærheten av MAKTKAMPS sceneshow.

MAKTKAMP er et hardrockband som spiller energisk og melodisk hardcore, hardrockogpunk. Etter å ha sluppet sin første EP i febuar 2020, kvernet bandet seg gjennom pandemien, og tok sin rettmessige plass innenfor den norske undergrunnsscenen. Samtidig skrev de sitt første album, "I Affekt", som kom ut 21. januar 2022. Bandet er kjent for sine iøynefallende, høyintense konserter, der ingenting legges imellom, og har for vane å smelte sammen med publikum i et sammensurium av rock, eufori og dans allerede ved første growl. Det fikk vi også oppleve på Pettersøya.

blomst

Ida Dorthea Horpestad Foto: Frank Tverran

 

Bandet BLOMST hendvender seg direkte til unge voksne med ærlige tekster som går rett inn hos de fleste.

-Armheving, burpees og sit-ups er gjort. Tiden er brukt godt og ventingen er over. Nå skal kula bli svingt og kjeglene få svi. Sportsbaren er åpen og glasset er fult. Blomst IL er klare for kamp, og det skal lukte mer svette og tigerbalsam enn noen gang. Det blir servert lave skuldre og høye kneløft, hvor du er en spiller på lik linje med Blomst. Sammen er vi sterke, og nye rekorder skal nås.

Blomst har spilt inn et rykende ferskt album som snart er klar for verden og veven. Den svært dyktige vokalisten Ida Dorthea Horpestad tar deg med på en reise gjennom livets rariteter og barnsligheter, til livets normaliteter og ensomheter.

Trommisen tok litt hardt i og trommene måtte derfor samles sammen igjen i løpet av opptredenen. La deg ikke lure av det "snille" sportsantrekket. Dette er fett!

Når vi trodde det ikke kunne bli bedre, kom Death By Unga Bunga.

death by ungabunga

Death By Unga Bunga  Foto: Frank Tverran

Death By Unga Bunga slapp 2021s objektivt beste album, Heavy Male Insecurity, de har opptrådt på Lindmo, laget eget øl og spilte den mest stormannsgale strømmekonserten i hele 2020. I oktober 2021 spilte de på et fullsatt Vulkan Arena i Oslo, og i 2022 planlegger de å gi resten av Norge den samme opplevelsen.

Death By Unga Bunga er et band som må oppleves live. De er jo allerede best på plate, men i konsertformat blir det virkelig tydelig hvor stor klasseforskjell det er mellom DBUB og resten av folka som spiller såkalt rock. Med sine frekke hooks, og dumsmarte tekster, eksplosive live shows, og generell ultra-coolness, blir Death By Unga Bunga stadig bare bedre og bedre. De oppsummerer virkelig alt som er fett med rock ’n’ roll.

Vi fikk høre solid rock. En musikalsk höjdare.

sebastian

Vokalist Sebastian Ulstad Olsen   Foto: Frank Tverran

Sist redigert søndag, 24 juli 2022 20:17

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa