mandag, 13 juni 2022 22:19

Haaland bød på seg selv i kongelig showkamp

Skrevet av
Erling Braut Haaland var på lag med kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra på Skaugum mandag. Det samme var Jan Åge Fjørtoft som keeper. Erling Braut Haaland var på lag med kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra på Skaugum mandag. Det samme var Jan Åge Fjørtoft som keeper. Foto: Lise Åserud / NTB

Erling Braut Haaland rundet av en lang sesong med å spille på lag med kronprinsfamilien i en vennskapskamp i løkkefotball på Skaugum.

haaland vivil2

God stemning etter vennskapskampen i fotball på Skaugum stadion, der Vivil møtte hjemmelaget Team Skaugum. Kampen er et samarbeid mellom kronprinsfamilien og Norges Fotballforbund. Foto: Lise Åserud / NTB

Det endte med et kongelig 9-10-tap for Vivil IL på grus. Haaland og pappa Alfie Haaland var blant målscorerne til Team Skaugum. På veien ble det også to scoringer fra prins Sverre Magnus.

– Vi forsterket laget veldig denne gangen, men Vivil var for gode, sa kronprins Haakon i etterkant.

Vivil er et idrettslag som jobber for å aktivisere utviklingshemmede i Asker, Bærum og Oslo. Herman Williams noterte tre nettkjenninger, og etter kampslutt passet Haaland på at hattrickhelten fikk med seg ballen hjem.

Mandagens kamp var den sjuende i rekken kronprinsfamilien har invitert til på Skaugum, men den første etter en pause på to år.

City-snakk

Haaland stilte opp noen timer etter at han offisielt ble klar som Manchester City-spiller. Dagen før scoret han to av Norges mål i 3-2-seieren over Sverige på Ullevaal stadion.

Superspissen sa følgende om City-overgangen etter sesongens siste kamp:

– Det blir selvfølgelig spesielt. Det er en klubb som faren min har spilt for. Jeg gleder meg.

– Det blir en ny stor utfordring i et godt lag, og vi kommer til å møte mange andre god lag. Det er bare å komme med mye positiv energi inn i landet og klubben. Det er bare å «gønne» på.

Stjerner

I tillegg til jærbuen hadde de kongelige også med seg Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen på laget. Kronprinsesse Mette-Marit var utnevnt kaptein for Team Skaugum og noterte seg i målprotokollen.

Oppgjøret varte i to omganger à 15 minutter. Før kampstart ble både Champions League-hymnen og den norske nasjonalsangen spilt.

Kommentatorlegenden Arne Scheie meldte om kamputviklingen over høyttaleranlegget, mens Kåre Fjørtoft var dommer.

Samme sveis

Før avspark stilte Jan Åge Fjørtoft kronprinsparet noen spørsmål. Der kom det fram hvorfor det er viktig for dem å ha en oppvisningskamp i løkkefotball.

– Idrett er morsomt, og spesielt breddeidrett er viktig. Alle skal kunne være med på idrettsarenaen, sa kronprins Haakon.

Fjørtoft gjorde et poeng av at kronprinsessen har samme sveis som Haaland. Prinsesse Ingrid Alexandra var enig og sa følgende til sin mor:

– Ja, det har du faktisk.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa