tirsdag, 31 mai 2022 07:36

215.000 risikerer tvangsmulkt

Skrevet av
Marta Johanne Gjengedal, Divisjonsdirektør, brukerdialog Marta Johanne Gjengedal, Divisjonsdirektør, brukerdialog

Fristen for å levere skattemeldingen for 2021 for næringsdrivende og selskaper er 31. mai. En dag før fristen viser oppdaterte tall at hver tredje ennå ikke har levert skattemeldingen. De som ikke leverer eller søker om utsettelse innen fristen risikerer tvangsmulkt.

Alle som har mottatt skattemeldingen for næringsdrivende må levere elektronisk innen fristen. Det gjelder selv om du ikke har endringer, ikke har hatt noen aktivitet i året som gikk eller om du har lagt ned virksomheten din.

For å unngå tvangsmulkt må 112 000 enkeltpersonforetak og 102 000 selskaper enten levere skattemeldingen for inntektsåret 2021 eller søke om utsettelse innen fristen går ut ved midnatt.

Til sammen har i underkant av 400 000 allerede levert skattemeldingen.

̶ Det er positivt at så mange allerede har levert. Det er viktig at Skatteetaten får rett informasjon fra næringsdrivende slik at vi kan fastsette riktig skatt, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Du må søke for å utsette leveringsfristen

Næringsdrivende kan søke om å utsette frist for å levere skattemeldingen for formues- og inntektsskatt. Søker de om utsettelse, blir leveringsfristen automatisk forlenget til 30. juni 2022.

Fristen for å levere skattemeldingen eller å søke om utsettelse er tirsdag 31. mai.

 

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa