onsdag, 18 mai 2022 09:34

Fire av ti Ringerikinger velger norgesferie i sommer

Skrevet av
Fire av ti ønsker å feriere i Norge i sommer, mens to av ti velger en kombinasjon av innenlands- og utenlandsferie, ifølge en ny undersøkelse. Én av ti vil tilbringe hele sommerferien i utlandet. Fire av ti ønsker å feriere i Norge i sommer, mens to av ti velger en kombinasjon av innenlands- og utenlandsferie, ifølge en ny undersøkelse. Én av ti vil tilbringe hele sommerferien i utlandet. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

Fire av ti vil tilbringe ferien i Norge, og bare én av ti vil kun feriere i utlandet, ifølge en ny undersøkelse. To av ti velger å kombinere.

Etter to år med pandemi har mange oppdaget Norge på nytt som ferieland, og ifølge Virke er det fremdeles et stykke igjen før vår feriemodus er tilbake til normaltilstanden.

– Det er gode tall for reiselivet generelt, men vi vil ikke være tilbake til normalen før mot slutten av året. Men for sommeren ser det veldig bra ut, sier Maria Østerhus Lobo til Nationen. Hun er leder for kommunikasjon og politikk i Virke, som organiserer flere reiselivsaktører i Norge.

I undersøkelsen som InFact har utført for Nationen, svarer 39,5 prosent at de vil være i Norge i sommerferien, mens 10,9 prosent svarer at de kun vil feriere i utlandet. 22,4 prosent vil kombinere, mens 9,9 prosent svarer at de ikke har sommerferie. 17,4 prosent har ikke bestemt seg eller vet ikke hvor de kommer til å feriere.

I undersøkelsen er det en overvekt av eldre som velger Norge som ferieland. Det er flest som vil til utlandet i aldersgruppen 30 til 44 år.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa