søndag, 24 april 2022 22:14

Mange skadd da bil krasjet inn i tribune på Bjerkebanen

Tribunen fikk store skader. Tribunen fikk store skader. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Mange personer ble skadd da en bil kjørte inn i en tribune på Bjerkebanen i Oslo søndag kveld. Ifølge Oslo universitetssykehus er ingen alvorlig skadd.

Ulykken skjedde under et motorshow på parkeringsplassen utenfor Bjerke travbane i Oslo. Politiet fikk melding om ulykken klokken 18.19.

På motorshowet deltok det blant annet monstertrucker, men operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt sier til NTB at det var en personbil som deltok i arrangementet, og ikke en monstertruck, som kjørte inn i tribunen.

– Ingen alvorlig eller livstruende skadd

Politiets innsatsleder Thomas Broberg vil ikke gå ut med noe nøyaktig antall skadde.

– Grunnen til at jeg ikke vil gå ut med det, er at det kan forandre seg. Noen har selvevakuert seg til sykehus, og noen er transportert herfra med ambulanser, sier Broberg.

Oslo universitetssykehus gikk til rød beredskap etter hendelsen, men opplyser at de fra klokken 20.30 er tilbake i normal beredskap.

Pressevakt Anders Beyer ved Oslo universitetssykehus sier til NRK at sykehuset har nok ressurser til å håndtere situasjonen.

– Det har kommet fire eller fem personer hit, og jeg har fått opplysninger om at fire personer er kjørt til legevakt. Ifølge opplysningene jeg har, er det ingen alvorlige eller livstruende skader, sier Beyer.

– Alvorlig hendelse

Innsatsleder Broberg sier at det var kaotisk på stedet da nødetatene ankom.

– Det var et massivt skadested innledningsvis med veldig mange mennesker og litt kaotisk hvor det tok litt tid å få kontroll. Det var vanskelig å komme til og vanskelig å komme ut og en god del sterke inntrykk på stedet, sier han.

Broberg opplyser at de har kontroll på føreren av personbilen.

Flere videoer av hendelsen

Politiet har noen teorier om hva som skjedde da bilen kjørte inn i tribunen.

– I tillegg har vi innhentet gode vitneopplysninger på stedet og videoer som er tatt, så vi begynner å danne oss et greit inntrykk av hendelsesforløpet, men etter en så alvorlig hendelse er det mye etterforskning som gjenstår, sier Broberg.

Politiet ber samtidig folk som sitter på bilder eller video fra hendelsen om å ta kontakt.

Avisa Oslo , VG og NRK har publisert videoer som viser ulykken. Videoene viser to biler som rygger i stor fart, før den ene bilen svinger og mister noe fart før den treffer tribunen der det sitter svært mange mennesker.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa