torsdag, 31 mars 2022 23:13

Ukrainske kvinner må beskyttes mot innpåslitne menn

Skrevet av

Kvinnelige ukrainske flyktninger i Kvinesdal må beskyttes mot innpåslitne menn som kommer langveisfra. Politiet skal nå patruljere på kvelds- og nattetid.

– Det kommer mannfolk helt fra Østlandet som vil ha kontakt med damene her. De ønsker rett og slett å utnytte sårbare, traumatiserte mennesker. Det er skremmende, sier mottaksleder Liv Ellen Omdal til Fædrelandsvennen.

I løpet av de siste dagene er det blitt innlosjert omkring 90 ukrainske flyktninger i Kvinesdal, rundt 60 av dem er kvinner. Bare noen dager etter har ledelsen ved mottaket iverksatt strenge tiltak for å skjerme flyktningene mot uønsket oppmerksomhet. Politiet har også satt i verk tiltak etter at de tidligere i uka måtte rykke ut for å ta hånd om en mann med uærlige hensikter.

– Vi var på stedet etter melding om at uønskede personer hadde oppsøkt senteret, og at noen hadde blitt redde. Politiet har nå også sendt ut meldinger i eget system om at vi skal patruljere på kvelds- og nattetid ved mottakene i Agder, sier lensmann Asbjørn Skåland i Flekkefjord og Kvinesdal.

Utlendingsdirektoratet er klar over at flyktningmottak nå opplever uønsket oppmerksomhet.

– UDI er kjent med at personer som ønsker å utnytte asylsøkere, kan oppsøke mottak, sier fagleder Gro Anna Persheim i Utlendingsdirektoratet.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa