torsdag, 31 mars 2022 16:03

Kvestet armen i panteautomaten på REMA 1000

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Eieren av en Rema 1000-butikk i Østfold er dømt til 30 dagers fengsel etter at en ansatt fikk store skader da hun klemte armen i en panteautomat.

Det var sommeren 2020 at en ansatt kvinne skulle ta ut en flaske som hadde kilt seg fast inni den 20 år gamle panteautomaten. Ifølge dommen fra Søndre Østfold tingrett ble da hånden og underarmen dratt inn mellom valsene og ble sittende i klem.

Kvinnen ble sittende fast i maskinen i rundt en time før hun kom løs, og pådro seg et stort, åpent sår og knusningsskade i underarmen.

Nå er kvinnen i 40-årene som eide Rema 1000-butikken da ulykken skjedde, dømt til 30 dagers fengsel for brudd på arbeidsmiljøloven. Hun må også betale den ansatte 50.000 kroner i oppreisning.

Panteautomaten hadde opprinnelig en funksjon som skulle gjøre at komprimatoren ikke kan gå når en dør er åpen. Noen år før ulykken hadde denne funksjonen blitt endret på av en tekniker. Retten mener at butikkeieren kjente til dette, og at hun ikke sa ifra om det til de ansatte.

– Retten er overhodet ikke i tvil om at tiltalte forsto at manipulasjonen lett kunne ha medført alvorlig fare for liv eller helse, skriver tingrettsdommer Svein Magnussen.

Retten skriver at det er skjerpende at butikkeieren visste at panteautomaten var gammel, og at hun lot være å kjøpe ny maskin ut fra en kost-/nyttevurdering.

NTB

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa