Storhamar til semifinale: – Å slå Vålerenga er alltid gøy

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Simen André Edvardsen jubler etter 1-0-scoringen i den 6. kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey mellom Storhamar og Vålerenga. Simen André Edvardsen jubler etter 1-0-scoringen i den 6. kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey mellom Storhamar og Vålerenga. Foto: Javad Parsa / NTB

Storhamar og klar for semifinalen i ishockey-NM etter en imponerende 5-1 over Vålerenga. Sparta avanserte etter å ha vunnet i forlengning mot Frisk Asker.

Stjernen også ordnet en sjuende kamp mot Lillehammer onsdag kveld.

Simen André Edvartsen (2), Sander Engebråten, Jakob Lundell Noer og Eirik Salsten scoret for vertene i et «mætt fjøs» i Hamar OL-amfi med 6534 frammøtte. Sebastian Johansen satte gjestenes trøstemål.

Hjemmelaget startet friskest og tok ledelsen da Simen André Edvartsen kom seg fri og plasserte pucken forbi Tobias Breivold.

Sander Engebråten, som ble matchvinner på Jordal mandag, gjorde 2-0 etter drøye ni minutter. Vålerenga hadde også sine muligheter, men Storhamar-målvakten Evan Buitenhuis reddet det som kom.

Hovedstadslaget savnet helt klart sin beste poengplukker David Booth. Heller ikke Stefan Espeland og Jørgen Karterud var på isen.

Etter tolv minutter i midtperioden fikk Magnus Brekke Henriksen matchstraff etter en knetakling på Eskild Bakke Olsen.

Som vanlig

Jakob Lundell Noer hadde et skudd hvor pucken havnet i mål. Dommerne så det ikke, men varslet videogransking ved neste stopp i spillet. Storhamar spilte i overtall i hele 3.12 minutter før det ble stopp, og dommerne fikk se at pucken hadde vært inne. Klokken ble flyttet tilbake, og hjemmelaget kunne fortsette sitt overtall med en 3-0-ledelse.

Eirik Salsten viste sin store rutine da han kom igjennom og satte 4-0 målet. Sebastian Johansen satte trøstemålet da han reduserte til 1-4, mens Edvartsen fikk pirket inn 5-1 i et nytt overtallsspill med litt over seks minutter igjen av kampen.

– Vi har slitt i hele år, men vi har kommet inn i en ny steam. Å slå Vålerenga er alltid gøy. Interessen rundt disse kampene har vært kjempestor. Det er første gang jeg er med på et sluttspill mot Vålerenga. Vi får ta det som kommer i semifinalen, sa Patrick Thoresen til TV 2.

Det skal mye til om serievinner Stavanger velger Storhamar som motstander.

Stjernen presset

Stjernen hadde kniven på strupen og måtte vinne. Det ble til slutt en grei 5-3-seier. Gjestene tok ledelsen ved Andreas Heier etter snaue fem minutters spill. Austin Cangelosi med flere sesonger i Lillehammer-drakten økte til 2-0 i første periode. Nick Dineen reduserte i et overtall

I midtperioden utlignet Lillehammer til 2-2 ved Frank Gymer. Kort etter sendte Håkon Stormli Stjernen i ny ledelse. Ole Einar Engeland Andersen gjorde 4-2 før midtperioden var over. Gymer satte sitt annet mål og gjorde kampen spennende igjen. Spenningen varte kun i noen få minutter før Stian Hansen satte 5-3.

Laget var i føringen det meste av kampen selv om Lillehammer var oppe i 2-2 i annen periode.

Sparta videre

Frisk-Asker måtte også vinne for å få en sjuende kamp og vant en jevn batalje i sin nye storstue hvor kampen gikk til forlengning etter 2-2 ved ordinær tid.

Emil Lundberg reduserte til 1-2 i et overtall tidlig i tredjeperioden. 19 sekunder før slutt utlignet veteranen Niklas Roest til 2-2 og kampen gikk til forlengning. Maksims Ponomarenko ble matchvinner etter drøye 73 minutters spill.

Stavanger er allerede klare for semifinale etter å ha slått Ringerike i fire strake kamper.