mandag, 28 februar 2022 12:28

Spår enorm prisvekst på boligmarkedet i Hønefoss

Prisen på eneboliger har steget brått på Ringerike under koronapandemien. Ekspertene spår at prisene bare kommer til å fortsette å stige, særlig i Hønefoss. Dersom du vurderer å investere i bolig, kan dette være et lukrativt tidspunkt.

Raskere vei til Oslo

Hønefoss har per i dag lave boligpriser sammenlignet med andre deler av Norge, selv om prisene begynte å stige under coronapandemien. Prisveksten kan derimot stige ytterligere i løpet av de neste årene grunnet bedre infrastruktur, sier ekspertene

Den nye Ringeriksbanen vil gjøre det mulig å pendle til Oslo fra Hønefoss på en god halvtime – noe som trolig vil gjøre Hønefoss til et attraktivt boligområde og øke etterspørselen. I dag er reisetiden nærmere halvannen time. Det er gode nyheter for deg som vil investere i utleiebolig eller kjøpe egen bolig for å senere selge den. 

Flere ønsker å investere i utleieboliger

Arbeidet med Ringeriksbanen skal etter planen starte opp i 2024-2025 og skal være fullført i 2029. Likevel er det flere som allerede nå har begynt å investere i utleieboliger.  Mange av dem som drar på visninger i Hønefoss for tiden, ønsker å leie ut på grunn av den spådde prisveksten. 

Dersom du også ønsker å hive deg med på jakten etter utleieboliger i Hønefoss, anbefaler vi å begynne å se allerede nå. Da har du god tid på å finne riktig investeringsobjekt, enten du skal leie ut hele eller deler av den. Det er viktig å holde hodet kaldt og holde deg til ditt budsjett, særlig under intense budrunder.

Eneboliger med utleie er attraktive

Eneboliger med utleieleilighet er attraktive, ettersom man kan tjene penger på utleiedelen allerede nå før Ringeriksbanen er på plass. Man slipper dessuten å skatte på utleiedelen. Dersom prisveksten blir like høy som antatt, vil man også tjene i form av økt boligverdi. 

Samtidig vil trolig utleieprisene i Hønefoss øke i takt med boligprisene og økt etterspørsel. Kommunen ønsker nemlig å tilrettelegge for opptil 70 % befolkningsvekst. Forholdene ligger derfor godt til rette for deg som vil investere i utleiebolig i Hønefoss.

Muligheten for å gjøre en god investering kan være forlokkende for mange. Du må likevel tenke grundig over ansvaret du tar på deg som utleier. Det gjelder både for deg som skal leie ut kjelleren i eneboligen din og deg som skal leie ut flere leiligheter. Forbered deg godt og ha en klar plan for alle scenarier som kan inntreffe, både økonomisk og juridisk. 

  • Har du kapasitet til følge opp leieboerne når noe må fikses? 
  • Hvor mye må du skatte, hvis du ikke bor i boligen selv? 
  • Har du budsjettert for vedlikehold? 

Du må i tillegg sette deg inn i rettighetene dine om det skjærer seg helt med leieboer. Hva gjør du om leietaker ikke betaler for seg? Hva om det blir nødvendig med tvangsutkastelse? Her kan du lese mer om utkastelse av leietaker for å få et bedre innblikk i mulige utfordringer ved å leie ut.

Pass også på at du tåler renteøkning når du skal kjøpe bolig. Norges Bank spår flere renteøkninger den kommende tiden, dersom den økonomiske utviklingen går som antatt. Det kan være smart å budsjettere for langt høyere renteøkning enn det som er realistisk for å være på den sikre siden.

Hva betyr prisveksten for deg som boligselger?

Det er ikke bare dem som vil leie ut som kan tjene godt på prisveksten. Dagens boligmarked i Ringerike er svært gunstig for boligselgere. Som nevnt begynte boligprisene allerede å øke i Ringerike under koronapandemien, særlig for eneboliger. Mange vurderer derfor å selge boligen sin allerede nå. 

En tomannsbolig i Hønefoss gikk faktisk hele 1,4 millioner over takst, ifølge E24. Etterspørselen etter bolig i Hønefoss har begynt å øke på grunn av Ringeriksbanen, samtidig som det ikke ligger nok boliger ute for salg. Dette driver dagens priser enda høyere opp, noe som er fordelaktig for deg som skal selge.

Du trenger altså ikke å vente til Ringeriksbanen står klar før du kan dra fordel av prisveksten – men er det lurt å vente litt? Svaret vil i stor grad avhenge av dine personlige planer og behov. Selv om du kanskje kan få en høyere pris for boligen din om noen år, vil du også måtte betale mer for den nye boligen som du ønsker å kjøpe.

For eksempel, la oss si at du har en stor enebolig med utleie. Barna har flyttet ut, og du ønsker deg en relativt vedlikeholdsfri leilighet med få forpliktelser. Akkurat nå kan du ha gode sjanser for å finne en rimelig leilighet, samtidig som du kan potensielt selge eneboligen over takst. 

I slike tilfeller kan det potensielt være lønnsomt å selge nå kontra senere, men du bør alltid gjøre egen research og rådføre deg med lokale meglere først. Når alt kommer til alt, finnes det ingen garantier når det gjelder investeringer – enten det er snakk om boliginvesteringer eller andre investeringer. 

Jo grundigere du er i forberedelsene dine, desto mer øker sjansen for at boliginvesteringen lønner seg.

green balls

Sist redigert fredag, 22 september 2023 15:10

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa