mandag, 07 februar 2022 20:29

Ringeriksdagen på nye hender

Skrevet av
Grete Bondehagen foran bønneteltet i 2017 Grete Bondehagen foran bønneteltet i 2017 Foto: Frank Tverran

Radarparet Grete Bondehagen og Elsa Lill Piltingsrud Strande er kvinnene bak det årlige arrangementet Ringeriksdagen. Men nå gir de seg.

- For 15 år siden arrangerte vi optimistisk den første Ringeriksdagen. Den ble meget godt mottatt og har gjennom årene vokst seg stadig større både i antall deltakere og i areal, heter det i en pressemelding fra de to.

- Ringerike kommune har latt dagen disponere hele sentrum - og vi har utnyttet hver m2 til presentasjoner og aktiviteter, og publikum har strømmet til.

- Men i 2020 bestemte corona... så også i 21. Styret gikk i tenkeboks og vi konkluderte med at nok var nok. Nå burde nye krefter overta. Valget falt på Ringerike Næringsforening, som mer enn gjerne sa seg villige til å overta stafettpinnen og Ringerikdagen. RNF vil ta prosjektet videre gjennom samarbeidsprosjektet ByLab, og ser på Ringeriksdagen som et godt og viktig arrangement for hele regionen og for byen spesielt.

- Det er vinn/vinn og blir en god løsning. Går alt bra med smittesituasjonen kan forhåpentlig Ringeriksdagen nr 14 arrangeres 3.september i år.

- Filosofien bak Ringeriksdagen har vært enkel: det skulle være en spennende og allsidig profileringsarena - og det skulle ikke være for dyrt å delta.

- Med trofaste sponsorer og nøktern drift, har Ringeriksdagen opparbeidet et hyggelig overskudd. Et enstemmig styre besluttet at overskuddet skulle gis som gave tilbake til Ringerike. Det har resultert i at vi i år satte opp treningsapparater i Sjongslunden. Vedlikeholdsansvaret har Ringerike kommune påtatt seg.

- Takk for oss! Stor takk til alle de som har støttet, deltatt og besøkt Ringeriksdagen gjennom alle år. Og så ønsker vi RNF lykke til med å videreføre en morsom og spennende dag, avslutter de to.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa